Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Κριτική θεατρικής παράστασης

"Into your head" 
Κριτική θεατρικής παράστασης
ΘΕΑΤΡΟ «Convento del Arte», Αθήνα
Nοέμβριος 2019

Της συντάκτριας: Μαρίας Στέλλας Τσατση


"Θέε μου τι μου συμβαίνει; Aυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ". 

Το  Fairytales βίωσε μια μεγάλη ιστορία αγάπης όχι της... Σταχτοπούτας αλλά του Ζήση και της Βίκυς. Από τη μία, ένας μποέμ μουσικός, που όνειρό του είναι να κάνει επιτυχία στο youtube και από την άλλη, της Βίκυς, μιας νόστιμης, κλασάτης και πολύ υποσχόμενης κοπέλας, που δουλεύει ως τραπεζική υπάλληλος, με μεταπτυχιακό στην Οξφόρδη. Τι κοινό υπάρχει μεταξύ τους; Μήπως, κατά βάθος, τους συνδέουν πολλά; Η μήπως τίποτα; Γιατί το "σ’ αγαπώ" είναι μια τόσο δύσκολη λέξη; Μήπως δε θα' πρεπε να παλεύουμε τόσο με την εσωτερική μας φωνή;
Πρόκειται για μια ερωτική κωμικο-μουσικο-θεατρική παράσταση της Δήμητρας Στάικου και πιο συγκεκριμένα για το τέταρτο έργο της που ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία. Μια παράσταση επίκαιρη με πολλά μηνύματα για τους κυκλώνες που περνούν οι σχέσεις στη ζωή μας, τις τριβές, το άγχος και την αιώνια ανισότητα των δύο φύλων. Όλ' αυτά, όμως, έχουν ένα κοινό παρανομαστή, την «Αγάπη». 


"Εσύ τι νομίζεις ότι είναι το "Σ’αγαπώ";"

HIGHLIGHTS:
Το εργένικο σαλόνι του Ζήση, που περισσότερο θύμιζε αχούρι παρά σπίτι και τα video games που ήταν πεταμένα εδώ κι εκεί. Aπό την άλλη, η φινετσάτη συμπεριφορά της Βίκυς, που δεν ταίριαζε καθόλου με τον δικό του κόσμο. Άραγε δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται ποτέ; 

Σκηνοθεσία: 
Η σκηνοθετική ματιά  της Δήμητρας Στάικου  ήταν αριστουργηματική, σε βαθμό που ένιωθες ότι είσαι κι εσύ μέρος της ιστορίας και των ηρώων από το πρώτο κιόλας λεπτό, με αξιοθαύμαστη συνοδευτική κωμική προσέγγιση. 



                                
                                         Συγγραφέας: Σοφιάννα Παϊδούση
Ηλικία: από 4 ετών
Σελίδες: 80
Είδος: Print Book, Fairytale, Picture book, full color
Τόπος & Χρόνος έκδοσης: Αθήνα, Ιούλιος 2019

Παραγγείλτε το βιβλίο του Παρφέ, στη μοναδική τιμή των 9,99 € και κερδίστε αυτόματα: 

  • Το αντίστοιχο eBook του Παρφέ, (αξίας 4.90 €)
  • Την ηχογραφημένη αφήγηση της ιστορίας  (αξίας 1 €)
  • Ιδιόχειρη αφιέρωση της συγγραφέα
  • Χειροποίητο δώρο-έκπληξη, διαφορετικό για αγόρια και κορίτσια, μαζί με αυτοκόλλητο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
oparfes@gmail.com

Μπορείτε να δείτε το ανανεωμένο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
σε μορφή Pdf!



Ηθοποιοί: 
η αρμονική συνεργασία των ηθοποιών  που παίζουν και αυτό προβάλλεται έμπρακτα στη σκηνή. 
Κατερίνα Χολή: Τι μπορεί να πει κανείς για ένα φρέσκο, όμορφο και τόσο ταλαντούχο κορίτσι; Άψογη σκηνική παρουσία, άγγιξε ευαίσθητες πλευρές που κάθε κοπέλα έχει σήμερα. Όσο για την κωμική, υποκριτική της ικανότητα, ήταν απόλυτα φυσική και δοσμένη εξ' ολοκλήρου σ' αυτό που προέβαλε προς τα έξω. Μπορούμε άφοβα να πούμε ότι είναι ένα γνήσιο ταλέντο της εποχής της, καθώς απέδωσε στο έπακρο την ερμηνεία της.  Αυτό που δε γνωρίζαμε είναι ότι η ηθοποιός έχει εξαιρετική φωνή, καθώς τραγούδησε live και μας εντυπωσίασε.

Χόβικ Καραμπετιάν: Κάποιοι ηθοποιοί γεννήθηκαν για να κάνουν τον κόσμο να ξεχνιέται, να γελάει και να δακρύζει. Αυτός ακριβώς είναι και ο Χόβικ, ένας καλλιτέχνης που έχει έμφυτη την υποκριτική του ικανότητα και τη μεταδίδει ασυναίσθητα στους θεατές. Όσο για την μουσική του δεξιότητα, θα μπορούσε άνετα χάρη σ' αυτήν, να του αποδοθεί και η ιδιότητα του μουσικού. 

Νίκος Γιαρένιος: Προσέγγισε την εσωτερική φωνή και σκέψη του Ζήση, του ήρωά μας,  μ' ένα τόσο έντονο τρόπο, που έδωσε πνοή στον ρόλο και άκρως χιουμοριστικό τόνο. 


"Eσύ δεν μ’αγαπάς; Nιώθω εκτεθειμένη"

Μουσική, κοστούμια, σκηνικά:
Κοστούμια: Η ενδυματολογική επιλογή ήταν καθημερινή και απλή και ταίριαζε με το story του έργου, χωρίς καμία δόση υπερβολής.

Μουσική: Από το «Que Sera Sera» μέχρι το  «You are my sunshine», οι μουσικές επιλογές κυμαίνονταν ανάμεσα σε ποπ-ροκ μπαλάντες που ερμήνευσαν ζωντανά οι ηθοποιοί κατά τη διάρκεια της παράστασης. 

Σκηνικά: Ένα εργένικο απλό καθημερινό σαλόνι σπιτιού κι ένα τραπεζάκι μπαρ, έδιναν έμφαση στην αλληλουχία μεταξύ των σκηνών.

Φώτα: Τόνιζαν σωστά, με focus στις εκφράσεις των ηρώων. 

Ιδανικό Soundtrack:



Credits: Στην ταλαντούχα Δήμητρα Στάικου για την πρόσκληση και την επικοινωνία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Στάικου
Πρωταγωνιστούν: Χοβίκ Καραμπετιάν, Κατερίνα Χολή, Νίκος Γιαρένιος
Άλλοι Συντελεστές: Βοηθός σκηνοθέτη - Οργάνωση παραγωγής: Στέργιος Μαδέρης, Σκηνικά-Κοστούμια: Στέργιος Μαδέρης

Πληροφορίες:

El Convento Del Arte
Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο, Αθήνα 104 36
(πλησίον σταθμού Μετρό: «Μεταξουργείο»)
Τηλέφωνο: 2105200602
E-mail: info@elconvento.gr
Site: www.elconvento.gr
Facebook page: www.facebook.com/El-Convento-Del-Arte-1378216202415703


Η Mαρία Στέλλα Τσάτσηείναι απόφοιτη Αγροτικής Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενώ τώρα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στην Αγροτική Οικονομία. Ο έρωτάς της με τη συγγραφή άρχισε από τότε που έγραφε εκθέσεις για την Βουλή των εφήβων. Έχει ασχοληθεί με την αρθρογραφία σε ηλεκτρονικό περιοδικό. Εργάζεται σε διαφημιστική εταιρεία ως supervisor, καθώς ασχολείται και με το "sales promotion" της cosmobrand (aqua di parma, laura mercier, dior, penhaligons, killian, armani). Στις πρόσφατες εκλογές υπήρξε υποψήφια κοινοτική σύμβουλος, με την παράταξη "Αθήνα είσαι εσύ", του Παύλου Γερουλάνου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Send us you CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Follow me on Social Media!

Subscribe to our mailing list

* indicates required