Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Κριτική θεατρικής παράστασης “Πες μου ότι είναι ψέμα-επιχείρηση Ωρωπός”

“Πες μου ότι είναι ψέμα-επιχείρηση Ωρωπός”

Θέατρο Νους



Του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση

Μπορεί οι Δημοτικές εκλογές να ολοκληρώθηκαν και ο νυν Δήμαρχος Ωρωπού να επανεξελέγη από την πρώτη Κυριακή μάλιστα, όμως ο… Τέλης Κελαλάς Μαλαφάκας, παραμένει… υποψήφιος δήμαρχος στον Ωρωπό, τουλάχιστον για τις ανάγκες της θεατρικής παράστασης «Πες μου ότι είναι ψέμα... Επιχείρηση Ωρωπός», βασισμένης στη βρετανική κωμωδία του Antony Neilson, “The Lying Kind’’ -γνωστή και στη χώρα μας με τον τίτλο «Ψέμα στο Ψέμα»- όπως αυτή μεταφέρθηκε,  διασκευάστηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Τάσο Ιορδανίδη.


Τέσσερις ηθοποιοί, δύο εκ των οποίων με καταγεγραμμένο αστείρευτο κωμικό ταλέντο (Σπύρος Πούλης και Κώστας Αποστολάκης), ένας ταλαντούχος ηθοποιός της νέας γενιάς, ο Κρητικός Αντώνης Καλομοιράκης, ο εσαεί… υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού, Μάνος Πίντζης και η… σύγυζός του, Κωνσταντίνα Χριστοφορίδου, που ερμηνεύουν τους ρόλους, δημιουργούν ένα συνεργατικό πολύχρωμο μωσαϊκό μιας σκανδαλώδους φάρσας, το νήμα της οποίας απλώνεται, μεταξύ άλλων, από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη και φτάνει μέχρι τον έτερο πρώην δήμαρχο Στυλίδας, Απόστολο Γκλέτσο παρακαλώ κι ακόμη παραπέρα! Η πραγματικότητα, πάντως, που ξετυλίγεται με ακατάπαυστο ρυθμό μπροστά μας, είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά, όπως αρμόζει, άλλωστε, σε μία κωμωδία αξιώσεων, που δε χρειάζεται να έχεις καταγωγή από τον… Ωρωπό για να εντρυφήσεις και να χαθείς μέσα στην αστυνομική, οικογενειακή και… αυτοδιοικητική ζάλη των πρωταγωνιστών της, που σκανδαλωδώς κάνουν ό,τι μπορούν για να προκαλέσουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα, χαρίζοντας στιγμές αβίαστου γέλιου σε μικρούς (ναι, ενδείκνυται, όλως παραδόξως για ελληνική κωμωδία και για μικρότερης ηλικίας) και μεγάλους -ακόμη κι αν το σενάριο δεν πρωτοτυπεί και ορισμένες φορές παραμένει στερεοτυπικά προσηλωμένο-. Προτείνεται ανεπιφύλακτα με ειδική μνεία στο απρόσμενα συγκινητικό φινάλε!

Διαφήμιση


www.sofiannapaidousi.com


Λίγα λόγια για το έργο

Ο Σπύρος και ο Κώστας είναι δύο αστυνομικοί που εργάζονται στο αστυνομικό τμήμα Ωρωπού. Είναι κολλητοί από το νηπιαγωγείο. Σήμερα είναι Πάσχα και έχουν βάρδια.

Για κακή τους τύχη η μέρα δε θα κυλήσει ήρεμα και ομαλά. Θα πρέπει να φέρουν εις πέρας την πιο δύσκολη επιχείρηση της αστυνομικής τους καριέρας!

Είναι αναγκασμένοι να ανακοινώσουν στον Τέλη Κελαλά Μαλαφάκα -ο οποίος είναι υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού- και στη σύζυγό του Ζιζί Κελαλά Μαλαφάκα Δελημπαλτάκα -η οποία ήθελε να γίνει ηθοποιός και έχει πετριά με τις εναλλακτικές θεραπείες- ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός.

Και… κωλύονται.

Και όσο περνάει η ώρα κωλύονται όλο και περισσότερο, γιατί τα πράγματα περιπλέκονται και oι παρεξηγήσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Βότανα από την Κολομβία, θεραπευτικά μανιτάρια που πουλάει μέσω TIK TOK ο διάσημος γκουρού Κλαϊν Τσούν Χάνγκ , ο Γιώργος Φούντας, η Μελίνα Μερκούρη, ο Μάρτιν Σκορτσέζε και τελευταίος αλλά διόλου αμελητέος…, ο γενικών καθηκόντων της οικίας Κελαλά Μαλαφάκα… Πασχάλης, αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους για την πυροδότηση των κωμικών καταστάσεων που θα εκτυλιχθούν επί σκηνής.



Πληροφορίες Παράστασης εδώ!

Εισιτήρια εδώ!


Νικος Κολίτσης 

(Αρχισυντάκτης)


Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής (Τμήμα Φιλολογίας-ΑΠΘ), 

με μεταπτυχιακό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. 

Αριστούχος Δημοσιογραφίας, με σπουδές Φωτογραφίας. 

Συγγραφέας, κριτικός θεάτρου (για παιδιά & ενήλικες), κινηματογράφου 

& λογοτεχνίας,

με συνεργασίες με έντυπο-ηλεκτρονικό τύπο πανελλαδικά.

Διαβάστε ακόμα: Κριτική θεατρικής παράστασης "Με της μουσικής τις νότες της ζωής ανοίγω πόρτες" του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Send us you CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Follow me on Social Media!

Subscribe to our mailing list

* indicates required