Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Sorry λάθος κρεβάτι

«Sorry λάθος κρεβάτι»
KΡΙΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ '18, Θέατρο Άρατος, Θεσσαλονίκη


Της συντάκτριας Άννας Κβάσνιακ


Η θεατρική παράσταση με τίτλο «Sorry λάθος κρεβάτι», του Βασίλη Τσικάρα, προβάλλει μια αμφισημία. Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι μια φράση-κλειδί για τη συνεύρεση ενός παράνομου ζευγαριού σ’ ένα μοτέλ. Παρ' όλα αυτά  ο τίτλος δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ευχάριστη παραπλάνηση, ώστε να ξεδιπλωθεί η υπόθεση. 
Πρόκειται για ένα ονειρόδραμα εντός του οποίου εμπλέκονται περίτεχνα και ισορροπημένα τα μοτίβα της κωμωδίας και της τραγωδίας και την ίδια στιγμή που μια νότα μυστηρίου πλανιέται στον αέρα, προσφέρονται αρκετά «σφηνάκια γέλιου» στους θεατές. 
Το θέατρο Άρατος είναι ένας μικρός αλλά άνετος χώρος. Μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της παράστασης παίζει μουσική που λειτουργεί χαλαρωτικά.  

Σκηνικά: 

Η πλοκή του έργου διαδραματίζεται σ’ ένα και μόνο σκηνικό που είναι όμορφο και επιβλητικό και ταυτόχρονα εγκλιματίζει άμεσα τους θεατές χωρικά και χρονικά στο έργο. 


"Ο Παρφές..." 
ένα παραμύθι για το σχολικό εκφοβισμό (Βullying) 

έρχεται σύντομα...
Ηθοποιοί: 

Η ερμηνεία όλων των συντελεστών της παράστασης είναι εξαιρετική και πηγαία. H ενδυμασία συνταιριάζεται αρμονικά με τους χαρακτήρες του έργου. Οι διάλογοι  του έργου είναι γεμάτοι από ευφυολογήματα τα οποία, σε συνδυασμό με τις ποικίλες κωμικοτραγικές καταστάσεις που περιπλέκονται, όλο και περισσότερο, προκαλούν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, χάνοντας την αίσθηση του χρόνου. 




Φώτα-Μουσική:  
    
Τα φώτα, οι διάφοροι ήχοι (κινητά, νερό, αυτοκίνητο) και ο συσκοτισμός που ενίοτε παρεμβάλλονται, προσφέρουν ενάργεια και ζωντάνια στην εξέλιξη του έργου. 

Σκηνοθεσία:

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Βασίλης  Τσικάρας, μέσα από το έργο του, στο οποίο και πρωταγωνιστεί, επιζητεί να εκφράσει την αέναη μάχη των δύο φύλων (ποιο θέλει να επιβληθεί) καθώς και την αδυναμία έκφρασης των μύχιων σκέψεων και επιθυμιών στο δικό μας άνθρωπο. Συνάμα, τονίζεται αρκετά η ανισορροπία που επικρατεί στις σχέσεις και πόσο δύσκολο είναι να επέλθει ο συμβιβασμός. Τελικά, όταν συμβαίνουν γεγονότα που κλονίζουν τον εσωτερικό μας κόσμο, η οπτική των πραγμάτων μεταβάλλεται και κινείται σε άλλη τροχιά, οπότε αναπόφευκτα επέρχεται ο συμβιβασμός. 
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους επιθυμούν να βιώσουν μια διαφορετική θεατρική εμπειρία. 



Credits (by Sofianna Paidousi): στον πολυγραφότατο Βασίλη Τσικάρα, για την επιπρόσθετη δημοσιογραφική διάζευξη επικοινωνίας

        Θεατρική ομάδα Άρατος: 

Η θεατρική ομάδα Άρατος δημιουργήθηκε το 2011 κι έχει επικεφαλής το σκηνοθέτη, συγγραφέα και ηθοποιό Βασίλη Τσικάρα. Θεωρείται μία από τις πιο ενεργές ομάδες της Θεσσαλονίκης, εδρεύει στο Θέατρο Άρατος και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει διαρκώς νέες παραγωγές. 

Βασίλης Τσικάρας: 

Ο Βασίλης Τσικάρας είναι γνωστός για τις κωμωδίες του. Τον γνωρίσαμε μέσα από τα θεατρικά του έργα: «Spaghetti αλά Γαλλικά», «Ψάρι στα χείλη», «Σουτζούκ Λουκούμ», «Κωδικός Σπασίμπα Ντα», «Μια σφαίρα για την Τζέην», «Άδεια πιάτα», «Έχω θέμα», «Madmix» κι από τις κινηματογραφικές του ταινίες «Έξοδος 1826» και «Πολιορκία».
                                                                        Συντελεστές
Κείμενο-σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας
Σκηνικά: Θέατρο Άρατος 
Κοστούμια: Μαρία Βλάχου
Trailer: Γιώργος Φλέγγας
Φωτογράφιση: Γιώργος Φλέγγας
Αφίσα 2ου χρόνου: Νίκος Γκάρας 
Ήχος – φώτα: Γ.Στεφανίδης, Δ.Προύσαλης, Χρ.Σκαρλατοπούλου
Επικοινωνία-δημόσιες σχέσεις: Δέσποινα Αυγερίδου
Παίζουν: Αχιλλέας Δημητριάδης, Σταύρος Δουκουζγιάννης, 
Νίνα Μυλωνά, Κική Σπύρου &  ο Βασίλης Τσικάρας.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΑΤΟΣ
Μοσκώφ 12 με Φράγκων
Τ. 2315 312 487 / 6945 512 412

Ώρα έναρξης: 21.30
Εισιτήρια: 10 και 6 ευρώ (μειωμένο)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κάθε Σάββατο και Κυριακή 
10 - 11/11
17 - 18/11
24 - 25/11
01 - 02/12
08 - 09/12
15 - 16/12
Εορταστική περίοδος 
                           21 - 22 - 23/12 και 28 - 29 - 30/12                                                                                                                                          Διαβάστε επίσης: 
"Το μικρό Πόνι" , κριτική θεατρικής παράστασης.                                                                                                                               


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Send us you CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Follow me on Social Media!

Subscribe to our mailing list

* indicates required