Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ: ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ

 ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ: 
"ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΙ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ"
ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΘΛΑΣΗ, Θεσσαλονίκη

ΚΡΙΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019

Tης συντάκτριας Άννας Κβάσνιακ

Ένα από τα αριστουργήματα που έχει να επιδείξει η αστυνομική λογοτεχνία, αποτυπώνεται στο θέατρο Παράθλαση. Η εσωτερική retro εμφάνισή του, με αφίσες θεατρικών παραστάσεων, κεντρίζει το μάτι του θεατή και τον μεταφέρει αυτόματα σε μια άλλη εποχή. 



Το μυθιστόρημα της κορυφαίας συγγραφέα Αγκάθα Κρίστι «Θάνατος στο Alton Towers», της θεατρικής σειράς μυστηρίου "Κάθε Παρασκευή κι ένα έγκλημα", έρχεται να καθηλώσει τους θεατές, για 15η συνεχόμενη χρονιά, με την περιρρέουσα μυστηριακή του ατμόσφαιρα. Η πλοκή μεταξύ του παρόντος και του παρελθόντος υφαίνονται αριστοτεχνικά δημιουργώντας μια φαινομενικά καθημερινή ιστορία, ωστόσο… σκοτεινά μυστικά, καλά φυλαγμένα στο ερμάρι της ψυχής, αρχίζουν ν' αναδύονται στην επιφάνεια από την ροή του αμείλικτου χρόνου που επισύρει στο πέρασμά του, ένα ντόμινο εξελίξεων. Τα γεγονότα και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα γεμάτα από διαφορετικά κίνητρα προκαλούν αισθητές αλληλοσυγκρουόμενες εκδοχές στην υπόθεση. προσελκύοντας το ενδιαφέρον των θεατών. 


Ηθοποιοί:  
Ο πολυμελής θίασος του θεάτρου Παράθλαση, απέδωσε, με εξαιρετική ερμηνεία ο καθένας, τον εσωτερικό κόσμο των ηρώων που υποδύονται και αυτό διαφαίνεται και ενδυματολογικά. Η προσεγμένη μαεστρία των ηθοποιών να εκφράσουν τις συγκινησιακές εκρήξεις, τις ψυχικές συγκρούσεις και εμβαθύνσεις ταιριάζουν απόλυτα, την ίδια στιγμή που ο απόηχος των γεγονότων οδηγεί σε μία άκρως αιφνιδιαστική και ανατρεπτική έκβαση της πορείας του έργου, διεγείροντας την περιέργεια των θεατών μέχρι το τέλος.

                                                            

Το νέο βιβλίο της συγγραφέα Σοφιάννας Παϊδούση 
"Ο Παρφές" 
(σχετικά με το σχολικό εκφοβισμό, bullying)
 είναι διαθέσιμο!!!
Ε Book  & Έντυπο 
Μπορείτε να δείτε το 6σέλιδο
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σε μορφή Pdf!

Σκηνικά: 
Το σκηνικό, επιβλητικό και μεγαλοπρεπές, τοποθετεί χωρίς περιστροφές τον θεατή στον χρονικό και χωρικό σφυγμό που λαμβάνει χώρα το έργο. Η σκηνική αλληλουχία «παραβιάζεται» χρονικά, συμβάλλοντας στην κλιμάκωση του έργου. Αυτή, σε συνδυασμό με την αγωνιώδη πορεία εξιλέωσης του θύτη που στην προσπάθειά του να επικαλύψει την ασταθή συναισθηματική του κατάσταση εισέρχεται σ’ έναν φαύλο κύκλο δολοφονιών, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα και κατ’ επέκταση οι ειδεχθείς πράξεις του. 



Μουσική- Φώτα:
Η εμβόλιμη jazz μουσική, σε συνδυασμό με τη συσκότιση, έδινε μια ευχάριστη νότα και την ίδια στιγμή προϊδέαζε τους θεατές για τις εναλλαγές των σκηνών. Η ένταση του φωτισμού στο χώρο της σκηνής ήταν η κατάλληλη και δεν κούραζε τους θεατές. 

Στο έργο της Αγκάθα Κρίστι, παρουσιάζεται η ζωή στη σκοτεινή της ρίζα. Σταδιακά αποκαλύπτεται το πως τα ολισθήματα του παρελθόντος, αν δεν κλείσει κανείς τους λογαριασμούς μαζί τους, κάποια δεδομένη στιγμή σε φέρνουν αντιμέτωπο με την αλήθεια από την οποία είναι δύσκολο να ξεφύγει κανείς.. Μια θεατρική παράσταση, που συστήνεται για όλους τους θεατρόφιλους, ενώ πρόκειται να ενθουσιάσει τους λάτρεις του αστυνομικού μυθιστορήματος, που έμμεσα γίνονται μέτοχοι στη γοητεία του παράξενου, που προσφέρει εν τέλει ένα μυστήριο…

Βοnus tip: το φουαγιέ του θεάτρου


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 
ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ:
 ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΡΠΑΤΖΗΣ 
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: 
ΜΟΝΑ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΑΣΝΑΚΗΣ 
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΡΠΑΤΖΗΣ 
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΑΣΝΑΚΗΣ
ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΛΩΝ: 
ΛΑΙΔΗ ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ : ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΖΑΦΕΙΡΕΛΗ 
ΜΑΡΤΖΥ: ΣΤΕΛΛΙΝΑ ΛΙΟΛΙΟΥ 
ΛΕΤΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΝΔΑ 
ΑΛΦΙ: ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΠΟΥΛΙΔΗΣ 
ΑΛΙΣ : ΟΛΓΑ ΚΟΥΤΣΩΝΟΥ
ΝΤΟΝΑΛΝΤ : ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΦΡΙΛΙΓΓΟΣ 
ΚΑΣΟΝ : ΕΥΗ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΗ 
ΚΥΡΙΟΣ ΦΕΡΑΝ : ΘΩΜΑΣ ΑΜΑΞΟΠΟΥΛΟΣ 
ΑΦΗΓΗΤΕΣ : 
ΡΑΙΗΜΟΝΤ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΑΣΝΑΚΗΣ 
Σχης : ΜΠΑΝΤΡΥ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ 
ΓΚΡΕΗΣ : ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ 
Κα ΜΠΑΝΤΡΥ : ΝΑΤΑΣΣΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ 
ΚΥΡΙΑ ΜΙΛΙΓΓΑΝ : ΔΑΝΑΗ ΜΗΛΙΝΗ 
ΜΙΣ ΜΑΡΠΛ : ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ 

Κάθε Παρασκευή στις 9.15 μμ.
Από τις 8 Ιανουαρίου
Studio Παράθλαση: Κασσάνδρου 132, τηλ. 2310 216 567.
E-mail: parathlasi@yahoo.gr


Διαβάστε επίσης: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Send us you CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Follow me on Social Media!

Subscribe to our mailing list

* indicates required