Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Κριτική θεατρικής παράστασης

“Για μια ζωή”



Θέατρο Πειραιώς 131

Κριτική θεατρικής παράστασης


Του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση

Μετά από απουσία αρκετών χρόνων, είναι η αλήθεια, το δίδυμο των συγγραφέων, Θανάσης Παπαθανασίου & Μιχάλης Ρέππας, επιστρέφουν με ένα ολοκαίνουργιο έργο, με τον τίτλο “Για μια ζωή”, στο θέατρο Πειραιώς 131, εκεί, δηλαδή, όπου έχουν γνωρίσει πολλάκις μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα έργο εποχής με ιστορικό υπόβαθρο, που διαδραματίζεται σε ένα αρχοντικό στο Αίγιο Αχαΐας το 1940, με το πέπλο του πολέμου να πλανάται στη ζωή των πρωταγωνιστών. Οι ίδιοι μπλέκουν σε κωμικοτραγικές καταστάσεις, με επίκεντρο μία γυναίκα και δύο άνδρες καθώς και όλη τη... συνοδευτική οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους αλλά και τους γείτονες. Η θεατρική παράσταση, που είναι κατάλληλη για όλη την οικογένεια, προσφέρει διασκέδαση και άφθονο γέλιο, χάρη στο σύνολο των ηθοποιών που συνδυάζουν τη θεατρική εμπειρία και τον νεανικό ενθουσιασμό, όπως, άλλωστε, συμβαίνει με τις διαφορετικές γενιές, σε θέματα τουλάχιστον ηλικιακά και νοοτροπίας.

Οι διάλογοι είναι φυσικοί, χωρίς πολλές ακρότητες, το γέλιο πηγαίο, η πλοκή ευρηματική σε σημεία, το κείμενο κυλάει αβίαστα, με συνεχές τέμπο και αλυσιδωτές ανατροπές, σε ένα φροντισμένο σκηνικό αρχοντικού, με υπέροχα κοστούμια, ταιριαστή μουσική και κατάλληλους φωτισμούς, θέτοντας συχνά κοινωνικούς προβληματισμούς, έστω και σε πρώτο επίπεδο, για θέματα η επίλυση των οποίων δεν έχει εκλείψει σήμερα εν έτει 2023 παρακαλώ.


Διαφήμιση

Οι ηθοποιοί, τόσο οι έμπειροι όσο και οι νέοι και εξελίξιμοι, υπηρετούν με προσήλωση και συνέπεια τους ρόλους τους, με τη Σάρα Γανωτή και τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο να προσδίδουν υπεραξία στη θεατρική παράσταση και να κερδίζουν δίκαια τη μεγαλύτερη επιβράβευση και το χειροκρότημα των θεατών. 



                      Super Διαγωνισμός στο Instagram!!!

Ακολουθήστε τα βήματα εδώ!


Δε λείπουν, βέβαια, στιγμές αμηχανίας, με επαναλαμβανόμενα μοτίβα που παραπέμπουν σε στερεοτυπίες από mainstream τηλεοπτικές σειρές και τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο στις πιο αδύναμες στιγμές του, με οικείες αναφορές σε πρόσωπα και καταστάσεις της κωμωδίας της δεκαετίας του ‘90, που δε λειτουργούν υπέρ της παράστασης, αλλά δεν αλλοιώνουν, σε καμία περίπτωση, τον χαρακτήρα της, συνηγορώντας στην κατεύθυνση και την προτροπή μας να την παρακολουθήσετε με την πρώτη ευκαιρία, επιλογή που έκαναν και σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τους εκπαιδευτικούς τους, γεγονός που μόνο θετικό πρόσημο έχει για την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα (ακόμη και χωρίς να προσπεράσουμε την ώρα… φωτογραφικής αναμονής για την έξοδο του ηθοποιού Γιάννη Τσιμιτσέλη, για μικρούς και μεγάλους!)

Πληροφορίες για την παράσταση δείτε εδώ:


Νικος Κολίτσης 

(Αρχισυντάκτης)


Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής 

(Τμήμα Φιλολογίας-ΑΠΘ), 

με μεταπτυχιακό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. 

Αριστούχος Δημοσιογραφίας, με σπουδές Φωτογραφίας. 

Συγγραφέας, κριτικός θεάτρου (για παιδιά & ενήλικες), κινηματογράφου  & λογοτεχνίας, με συνεργασίες με έντυπο-ηλεκτρονικό τύπο πανελλαδικά.


Διαβάστε ακόμα: Αμαλία Κλημοπούλου: "Στο όνομα της αγάπης, με οποιαδήποτε μορφή, μπορώ να θυσιάσω τον εγωισμό μου, να συγχωρέσω ή να ζητήσω συγχώρεση". Αποκλειστική συνέντευξη της ηθοποιού στο Fairytales και τον δημοσιογράφο Νίκο Κολίτση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Send us you CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Follow me on Social Media!

Subscribe to our mailing list

* indicates required