Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Κριτική θεατρικής παράστασης:

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ
Θερινό Θέατρο Λαμπέτη
Ιούνιος 2020



Της συντάκτριας Μαρίας-Ελένης Κραββαρίτη 

Αυτή την εβδομάδα, το FAIRYTALES είχε την χαρά να παραστεί σ' ένα άκρως καλοκαιρινό έργο, στα όρια του stand up comedy! Ανάλαφρο και δροσερό, όπως και η τοποθεσία του κάτω από τον λόφο του Λυκαβηττού, στο terrace του θεάτρου Λαμπέτη, αποτελεί σίγουρα μια ιδανική καλλιτεχνική πρόταση για βραδινή έξοδο αυτές τις όμορφες καλοκαιρινές νύχτες! 

Το έργο για πέμπτο χρόνο «καταστροφής», αποτελεί ένα μονόπρακτο που πραγματεύεται τη ζωή ενός ενήλικα άνδρα με όλα τα σκαμπανεβάσματα των ερωτικών θεμάτων του. Ο Γιώργος Ηλιόπουλος μας περιγράφει πολύ παραστατικά και χιουμοριστικά, την ιστορία μιας αγάπης που ξεκινά ευτράπελα, συνεχίζεται το ίδιο παράδοξα, αλλά παρ' όλα αυτά ο έρωτας και η αγάπη οδηγούν ένα βήμα πριν το ευχάριστο γεγονός του γάμου. Όλ' αυτά, μέσα από εξαιρετικά ευχάριστες και διασκεδαστικές περιγραφές, που ξεδιπλώνουν το πηγαίο ταλέντο του Γιώργου, μας μεταδίδουν ταυτόχρονα τις σκέψεις ενός μέσου ενήλικα γύρω από το θέμα της αναζήτησης της ιδανικής συντρόφου. Το αν ο πρωταγωνιστής μας περνάει τα «τεστ» των πεθερικών αλλά και των φίλων της κοπέλας του και τελικά παίρνει τη μεγάλη απόφαση,  πρέπει να το μάθετε μόνοι σας! Από εμάς, ένα άκρως χιουμοριστικό έργο αλλά με κοινωνική προέκταση που συγκινεί, είναι ο τελικός μας απολογισμός…!

Highlights: Η παράσταση, αν και κωμωδία, καταφέρνει μ' έναν συναρπαστικό τρόπο να σε κάνει να προβληματιστείς και να συγκινηθείς! 


Σκηνοθεσία: Η σκηνοθεσία δεν αποτέλεσε κάτι τρομερό, αλλά παρ' όλα αυτά είναι έξυπνη και δε δημιουργεί την ανάγκη για κάτι επιπρόσθετο στο οπτικό πλάνο. Γρήγορες εναλλαγές χρωμάτων σε ένα άσπρο πανί που καλύπτει από πίσω τη σκηνή και η συμπερίληψη εικόνων από διάσημες ταινίες του Hollywood, με πρωταγωνιστή τον… Γιώργο Ηλιόπουλο, είναι τα βασικά συστατικά της σκηνοθεσίας! 

Ηθοποιοί: 
Για όσους παρευρεθούν στο έργο αλλά και για όσους βλέπουν τον Γιώργο Ηλιόπουλο από κοντά στο θέατρο, η διαπίστωση ενός ταλέντου και μιας χιουμοριστικής ιδιοφυίας είναι δεδομένη. Το πώς γίνεται από έναν και μόνο άνθρωπο μέσα σε μια άδεια σκηνή, να δημιουργούνται τόσοι πολλοί χαρακτήρες αλλά και τόσες πολλές σκηνές σε μέρη που άλλοτε είναι μπαρ, άλλοτε σπίτι, άλλοτε γραφείο, άλλοτε εστιατόριο, ήταν κάτι που μας συγκλόνισε και το συζητήσαμε έντονα μετά το τέλος της παράστασης! 
Ένας έμπειρος ηθοποιός στο είδος του, λοιπόν αλλά και πολύ καλά προπονημένος γι' αυτό που κάνει, τόσο που σε κάνει ν' αναρωτιέσαι αν όντως τα έχει ζήσει όλ' αυτά, είναι αυτά που συνθέτουν σίγουρα την υποκριτική του ταυτότητα. Μένει μόνο να τον απολαύσετε από κοντά για λίγες ακόμα εμφανίσεις!  

                                                        Πατήστε εδώ!
                                     
                                            Συγγραφέας: Σοφιάννα Παϊδούση
Ηλικία: από 4 ετών
Σελίδες: 80
Είδος: Print Book, Fairytale, Picture book, full color
Τόπος & Χρόνος έκδοσης: Αθήνα, Ιούλιος 2019


Παραγγείλτε το βιβλίο του Παρφέ, στη μοναδική τιμή των 9,99 € και κερδίστε αυτόματα: 
↝Το αντίστοιχο eBook του Παρφέ, (αξίας 4.90 €)
↝Την ηχογραφημένη αφήγηση της ιστορίας  (αξίας 1 €)
↝Ιδιόχειρη αφιέρωση της συγγραφέα

→Super προσφορά: 
Τα δύο βιβλία 18 €, τα τρία 24€!!!
Για παραγγελίες στο: Facebook: @oparfes
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για το βιβλίο (κριτικές & συνεντεύξεις):
https://oparfes.blogspot.com
Για να δείτε το ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Μουσική, κουστούμια, σκηνικά, φώτα:
Η μουσική: Πλήθος soundtracks από ταινίες, πλαισιώνει την παράσταση και δημιουργεί μια κινηματογραφική διάθεση
Τα κοστούμια: Καθημερινά ρούχα, καθώς πρόκειται για μια μοντέρνα εξιστόρηση γεγονότων που ανταποκρίνονται όμως και στο περιεχόμενο του έργου
Τα σκηνικά: Δεν υπάρχουν πάρα μόνο η σκηνή, ο ηθοποιός και το κοινό! 
Τα φώτα: Γρήγορες εναλλαγές, που κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον από σκηνή σε σκηνή

Bonus Tips: Ιδανικά να παρακολουθήσετε την παράσταση με το έτερον σας ήμισυ, ενώ αν είστε πρόσφατα χωρισμένος/η, μάλλον προβλέπονται από την μεριά σας σενάρια… επανασύνδεσης!



Συντελεστές 

Σκηνοθεσία: Βασιλική Ανδρίτσου
Ερμηνεία: Γιώργος Ηλιόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Πολυχρόνη
Γραφιστικά: Θοδωρής Σαράφης
Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία, Άντζυ Νομικού
Διάρκεια: 100 λεπτά με διάλειμμα
Μέρες και ώρες παραστάσεων
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 12€
Αμέα - ανέργων - φοιτητικό - παιδικό - συνταξιούχων: 10€
Πού παίζεται: 
Λαμπέτη - Ταράτσα
  Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αμπελόκηποι
Τηλ: 2106435706


Διαβάστε επίσης: Το Fairytales προτείνει: 


Η Μαρία Ελένη Κραββαρίτη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπουδάζει στο τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ήταν άριστη μαθήτρια και πέρα από την κλίση της στα μαθήματα θετικών επιστημών, αγαπούσε πάντα τη συγγραφή. Έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με την αρθρογραφία σε διαδικτυακό περιοδικό, ενώ αυτή την περίοδο μαζί με τη σχολή και την συμμετοχή της στη συγγραφική ομάδα του blog “Fairytales”, δραστηριοποιείται και στο χώρο του κοσμήματος, διευθύνοντας το online shop artaya.jewelry (instagram name).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Send us you CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Follow me on Social Media!

Subscribe to our mailing list

* indicates required