Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

“La Bistecca”

“La Bistecca”
Εστιατόριο, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
 Μάρτιος 2019

της Σοφιάννας Παϊδούση

«Τhere is no Love sincerer than the love of Food" George Bernard Shaw


Το Fairytales for hungry kids ανοίγει την αυλαία της εστίασης, με μία γαστρονομική επίσκεψη αρχές Μαρτίου, μετά το θέατρο Σοφούλη (πού είναι κοντά),  στο εστιατόριο "La Bistecca", στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, για ένα παραμυθένιο δείπνο... για τρεις!


Highlights: το πολύ φιλικό προσωπικό προς το νεαρό... king Λεονάρδο και το ανάλογο βρεφικό καθισματάκι που μας παραχώρησαν για την άνετη παραμονή του στο τραπέζι. Επίσης, στο τέλος του δείπνου μας κέρασαν λικέρ μαστίχας Χίου (πατρίδα...) κι ένα μαντολάτο με παγωτό σε ικανοποιητική ποσότητα για τα δύο άτομα (αν και μεταξύ μας, ποτέ δεν είναι αρκετή...)


Χώρος: άνετος, ζεστός, ξύλινος, διακοσμημένος χώρος, με ευρύχωρα τραπέζια, ότι πρέπει για ζευγάρια αλλά ακόμα και πολυμελείς οικογένειες με καρότσι, όπως εμείς.



Κουζίνα: το φαγητό ήταν νόστιμο, τα πιάτα προσεγμένα, αρκετά μεγάλες μερίδες, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρώτη ύλη.

Ιδανικά πιάτα: εμείς επιλέξαμε baby πατάτες, πολύ ελαφρύ και νόστιμο ορεκτικό, σαλάτα σπανάκι (οι σαλάτες γενικά έξω δε μ' εντυπωσιάζουν σχεδόν ποτέ, πολύ σπανάκι και ελάχιστα απ’ τα υπόλοιπα υλικά που αναγράφονται, όπως καρύδι, ακτινίδιο, σταφίδες και αχλάδι ποσέ), για κυρίως: φιλετάκια porcini από ελληνικό κρέας πιστοποιημένο από τη διακεκριμένη φάρμα Ζαγορίτη στη Χαλκιδική και ριζότο κοτόπουλο και τα δύο πιάτα πλούσια συνοδευμένα. Για κρασί επιλέξαμε ροζέ και λευκό Ploes που ήταν ιδιαίτερο και εύγεστο. 


Κατάλογος: αρκετά πλούσιος και πρωτότυπος κατάλογος που μπορεί να ικανοποιήσει εξίσου κρεατοφάγους και χορτοφάγους.


Προσωπικό: πολύ ήταν ευγενικό και μας βοήθησε με πληροφορίες σχετικά με τα πιάτα που μας ενδιέφεραν. 

Μουσική: χαλαρή, τέλεια συνδυασμένη με τη φιλόξενη ατμόσφαιρα.  

Τιμές: πρόκειται για μια ευέλικτη πρόταση που μπορεί να προσαρμοστεί στις δυνατότητες των περισσότερων. 


More things to do: θα μπορούσε να προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία γλυκών, χωρίς να θέλουμε να το μετατρέψουμε σε ζαχαροπλαστείο βέβαια!


Bonus Tips: ο ιδιοκτήτης μετέφερε τις εμπειρίες και παρατηρήσεις, που είχε ως πελάτης σε εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ξεκινώντας από τον χώρο, η παρουσία του ξύλου είναι έντονη και «ζεσταίνει» το καλαίσθητο σαλόνι.


Το La Bistecca έχει ό,τι χρειάζεται για να προκαλέσει αίσθηση στο γαστρονομικό τοπίο της πόλης. Επίσης, είναι πολύ καλή επιλογή για ένα δείπνο μετά το θέατρο Σοφούλη που μας έχει τιμήσει με προσκλήσεις σε εξαιρετικές παραγωγές του!
Πληροφορίες θα βρείτε εδώ!
Ανοιχτά: από 13:00

Περιοχή
Ανατολικά
Διεύθυνση
Καπετανίδου 2 & Θεμιστοκλή Σοφούλη 75
231 041 0999

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Send us you CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Follow me on Social Media!

Subscribe to our mailing list

* indicates required