Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Βeginning

Beginning
Κριτική θεατρικής παράστασης 
Δεκέμβριος 2018
Θέατρο 104


Της συντάκτριας Μαρίας-Ελένης Κραββαρίτη


Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, το Fairytales έκανε θεατρικό «Βeginning». Λίγο το ηλεκτρισμένο κλίμα των εορτών, λίγο οι δυνατές ερμηνείες με τις όποιες δεν μπορείς πάρα να ταυτιστείς με τη ρεαλιστικότητά τους -νομίζοντας ότι είσαι ένα είδους ψυχολόγου-θεατή που έχεις κι εσύ τις ανάλογες ανασφάλειες και τους προβληματισμούς-, φτάνουν για να χαρακτηριστεί το έργο ως βαθιά βιωματικό, συγκινητικό και απόλυτα ανθρώπινο. Περιγράφει με ειλικρίνεια τις προσωπικές σχέσεις και τον αγώνα της «επιβίωσής» τους στη σύγχρονη πραγματικότητα. 



Με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι, ο Ντάνι και η Λόρα μας μεταφέρουν, με χιουμοριστικό αλλά και άκρως συναισθηματικό τρόπο, την εγκεφαλική σύγχυση των δύο φύλων μπροστά στη δημιουργία μιας νέας ερωτικής σχέσης. Τα πράγματα τον 21ο αιώνα στις ανθρώπινες σχέσεις έχουν αλλάξει, έχουν γίνει πιο εφήμερα κι επιφανειακά και τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες φαίνεται ότι δεν αναζητούν την αληθινή αγάπη αλλά εύκολους τρόπους προσωρινής ευχαρίστησης και ηδονής. Σκοπός τους τείνει να είναι να υπερκαλύψουν τις πραγματικές συναισθηματικές ανάγκες τους, συνδεδεμένες πολλές φορές ακόμα και με ψυχολογικά προβλήματα ή/και τραύματα. Βλέπουμε έτσι τους ήρωες μας, αρχικά τον Ντάνι χωρισμένο, λόγω μιας παράλληλης σχέσης που ανέπτυξε κάποια στιγμή μέσα στο γάμο του και χωρίς δικαιώματα να βλέπει το παιδί του και την Λόρα πληγωμένη από τις μέχρι τώρα αποτυχημένες σχέσεις τις αλλά και τις εκτρώσεις της, βασανισμένους ψυχολογικά και κλονισμένους, πλέον, ως προς τις κατευθύνσεις που χρειάζεται ν' ακολουθήσουν, ώστε να βρουν την προσωπική γαλήνη και ευτυχία. «Βολεμένοι», σε μια ζωή που φαίνεται να τους έχει απογοητεύσει, ο Ντάνι στο πατρικό σπίτι, χωρίς κουράγιο άλλων γνωριμιών, που θα τον διαβρώσουν αντί να τον εξιλεώσουν και η Λόρα προσκολλημένη στην καριέρα της και την ηδονή της στιγμής με ευκαιριακούς συντρόφους, μας παρουσιάζουν τις αγωνίες τους για το πόσο δύσκολη είναι η αληθινή κατάθεση ψυχής σε μια σχέση.



Ηθοποιοί

Ο Γιάννης Δρακοπούλος, ως Ντάνι, φαίνεται να είναι ένας αινιγματικός άνθρωπος που οι εμπειρίες ζωής του τον έχουν σημαδέψει. Μας μεταφέρει όλον εκείνον τον εσωτερικό προβληματισμό και την ανασφάλεια για τις λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος του, προσεγγίζοντας με μεγάλη διστακτικότητα την Λόρα, ως γυναίκα αλλά και ως άνθρωπο. Ειλικρινής ερμηνεία, σχεδόν βιωματική, που σε οδηγεί άνετα στην ταύτιση με τον πρωταγωνιστή και τη βαθύτερη διαπίστωση του ψυχισμού ενός άντρα της σύγχρονης εποχής, που αναζητά ένα αυθεντικό είδος αγάπης. Δε λείπει πάντα ο πηγαίος και αυθόρμητος σαρκασμός του ηθοποιού, που δίνει το προσωπικό του στίγμα στην παράσταση.


Το νέο βιβλίο της συγγραφέα 
Σοφιάννας Παϊδούση 
"Ο Παρφές" 
 είναι διαθέσιμο σε μορφή eBook!!!
Μπορείτε να δείτε το 6σέλιδο
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σε μορφή Pdf!

Η Θάλεια Ματίκα, ως Λόρα, είναι μια γυναίκα δυναμική που ξέρει να επιβάλλεται. Η ηγετική θέση της δουλειάς της, η πλούσια ζωή της και η διαμονή της σ' ένα πολυτελές διαμέρισμα, της δίνουν αυτοπεποίθηση ακόμα και στο συναισθηματικό τομέα. Η Θ. Ματίκα ενσαρκώνει με απόλυτη πειστικότητα αυτό το δυναμισμό, που υπερκαλύπτει τη διάχυτη ευαισθησία της και τα πληγωμένα νεανικά της χρόνια, έχοντας χάσει σε εφηβική ηλικία τους γονείς της. Άμεση, δυνατή, χιουμοριστική, συγκινητική ερμηνεία.


Φώτα - Σκηνικά - Κοστούμια

Φώτα: σωστές εναλλαγές φωτισμών που αναδεικνύουν τις κορυφαίες στιγμές της παράστασης
Σκηνικά: όχι κάτι ιδιαίτερο, αλλά πλαισιώνουν ορθά την ιστορία. Τα βίντεο, επίσης, μια ευχάριστη νότα στην παράσταση.
Κοστούμια: απλά καθημερινά ρούχα, ταιριαστά με την εποχή του έργου.

Ιδανικό soundtrack:



Πληροφορίες

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Τάσος Ιορδανίδης
Σκηνικά: Μανώλης Φραγκάκης
Κοστούμια: Παναγιώτα Παρασκευοπούλου
Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης
Μουσική: Κωστής Ξενόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Κωστής Ξενόπουλος-Τάσος Ιορδανίδης
Φωτογραφίες: Μελίνα Δόσιου
Trailer: Κωστής Ξενόπουλος
Παραγωγή: Vision Artt
Δημόσιες Σχέσεις-Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Παρασκευή : 21.00
Σάββατο : 21.00
Κυριακή : 20.30
Προπώληση viva.gr 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
Καθημερινά από 10.00 έως 21.30, 
τηλέφωνο: 210 3455020 210 8955191


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Send us you CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Follow me on Social Media!

Subscribe to our mailing list

* indicates required