Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Κριτική θεατρικής παράστασης...

"Rebe-tango" 
ΘΈΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ 
Φεβρουάριος 2020

 Της συντάκτριας Παναγιώτας Παπαδοπούλου


Με το Fairytales είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε, στο θέατρο Αλκμήνη, μια εντυπωσιακή μουσικοθεατρική παράσταση, που μας δίνει τη γεύση ενός αυθεντικού στοιχείου από τις παλιές καλές εποχές, συνδυάζοντας την τέχνη του ρεμπέτικου τραγουδιού, υπό τη χορευτική καθοδήγηση του αργεντίνικου tango, ενός χορού με ιδιαίτερο πάθος! Όπως άλλωστε είναι διαδεδομένο στην ιστορία του σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού, οι ομοιότητες και οι συνδυασμοί με χορούς και μουσικές άλλης κουλτούρας, είναι παρεμφερείς, καθώς διαθέτουν μία από κοινού ιδεολογία ως προς τον τρόπο έκφρασής τους αλλά και τη θεματική τους! Μ' αυτόν τον τρόπο παρουσιάζονται στο θεατρικό κοινό απλόχερα στιγμές των λαϊκών ανθρώπων για τον πόνο, την ένταση της αγάπης, την παρανομία και τον έρωτα!


Ηθοποιοί: 
Τρία πρόσωπα κάνουν συνεχείς εναλλασσόμενες εμφανίσεις επί σκηνής και μέσα από τις τέσσερις διαφορετικές ιστορίες τους περί μετανάστευσης, μας αποδεικνύουν το μεγαλείο του έρωτα, της αγάπης και της φιλίας, με την προδοσία στο ενδιάμεσο, όπως άλλωστε έκαναν και οι ρεμπέτες εκείνης της εποχής, αφού η ζωή τους χαρακτηριζόταν από ένταση!


Σκηνοθεσία: 
Τρεις εξαίρετοι μουσικοί βρίσκονται επί σκηνής για να μας καλωσορίσουν, σε συνδυασμό με την ιστορία δύο γυναικών κι ενός άνδρα, που κατακλύζεται από δυναμικά συναισθήματα δημιουργώντας αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα! Μία μετανάστρια μας υποδέχεται κρατώντας μια βαλίτσα στο χέρι και μαγεύοντάς μας με το ιδιαίτερο ρεμπέτικο ρεπερτόριο που έχει επιλέξει, δίνει το έναυσμα για την εξέλιξη της πλοκής των δύο ερωτικών ιστοριών μεταξύ του άνδρα και των δύο γυναικών, οι οποίες διαμορφώνονται παράλληλα. 

                                     
                                         Συγγραφέας: Σοφιάννα Παϊδούση
Ηλικία: από 4 ετών
Σελίδες: 80
Είδος: Print Book, Fairytale, Picture book, full color
Τόπος & Χρόνος έκδοσης: Αθήνα, Ιούλιος 2019

Παραγγείλτε το βιβλίο του Παρφέ, στη μοναδική τιμή των 9,99 € και κερδίστε αυτόματα: 

  • Το αντίστοιχο eBook του Παρφέ, (αξίας 4.90 €)
  • Την ηχογραφημένη αφήγηση της ιστορίας  (αξίας 1 €)
  • Ιδιόχειρη αφιέρωση της συγγραφέα

Κοστούμια:
Οι ενδυματολογικές επιλογές των ηθοποιών είναι άψογα επιλεγμένες, καθώς οι άνδρες είναι επίσημα ντυμένοι με κοστούμια, ενώ οι γυναίκες με φορέματα ανάλογα με την περίσταση. Να σημειώσουμε ότι δε λείπουν οι λατινοειδείς ενδυμασίες, που παραπέμπουν στην αργεντίνικη κουλτούρα του tango, για τους πρωταγωνιστές της παράστασης, ταξιδεύοντάς μας σ' εποχές προηγούμενων ετών. 


Φωτισμός: 
Ο φωτισμός συνυφαίνεται από μια μίξη εναλλαγών θερμών και ψυχρών σκηνικών, δίνοντας μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες της παράστασης και υποστηρίζοντας, με ανάλογο τρόπο, τα μουσικά δρώμενα που εξελίσσονται στη σκηνή και τους θεατρικούς μονολόγους των ηθοποιών, κάτι που προσδίδει το στοιχείο της μοναδικότητας στην κάθε σκηνή του έργου! 

Μουσική:
Η μουσική είναι και ο κύριος παράγοντας που κλέβει τις εντυπώσεις, καθώς οι θεατές μένουν άναυδοι στις θέσεις τους, παρακολουθώντας το σύμπλεγμα των ρεμπέτικων ακουσμάτων, παρέα με τις χορευτικές φιγούρες του tango! Υπό τη συνοδεία του μπουζουκιού, μεταφέρονται νοερά στους παλιούς καλούς καιρούς, καθώς όλα τα μηνύματα του έργου μεταδίδονται με μουσικό τρόπο, γεγονός που ανάγει την παράσταση σε μια ξεχωριστή και αξιόλογα πρωτότυπη ερμηνεία!

Ιδανικό Soundtrack:


Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά - Μάρκος Βαμβακάρης

More things to do:
Η παράσταση αποτελεί ένα ολοκληρωμένο από κάθε πτυχή μουσικοχορευτικό αριστούργημα, καθώς δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγότερο, μιας και δίνει την αίσθηση στο θεατρικό κοινό πως όλα τα κομμάτια της είναι ισόρροπα επιμελημένα με εντυπωσιακή τεχνοτροπία και μεράκι!


Bonus tip: 
Να μην ξεχάσουμε ν' αναφέρουμε πως εκτός από το γεγονός ότι το "ΡΕΜΠΕ τάνγκο " προβάλλεται μόλις για πρώτη φορά στο φιλόξενο χώρο του θεάτρου Αλκμήνη, σας καλωσορίζει παράλληλα και μ' ένα ποτήρι κρασί, που παραπέμπει στην περίσταση και τη θεματική της παράστασης για ένα υπέροχο Σαββατόβραδο!

Συντελεστές :
Κατερίνα Κουρεντζή: τραγούδι - ανάγνωση κειμένων - χορός 
Μαργαρίτα Πλέσσα: χορογραφίες- χορός- κείμενα 
Αριέλ Περέζ: χορογραφίες - χορός - τραγούδι 
Θάνος Θεοδωρόπουλος: μπουζούκι- τραγούδι 
Κώστας Βλαχόπουλος: φυσαρμόνικα 
Ρομάν Γκομέζ: κιθάρα 
Άννα Τιανγκουνίδου: σκηνικά - κείμενα – σκηνοθεσία
Γραφιστική επιμέλεια: Grid Fox
Επικοινωνία : ´Αντζυ Νομικού 

Διάρκεια παράστασης: 80'
Τιμές εισιτηρίων: προπώληση 10 ευρώ 
Μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, συνταξιούχοι: 10 ευρώ
Στο ταμείο: 14 ευρώ 
Στην τιμή του εισιτήριου περιλαμβάνεται κι ένα ποτήρι κρασί
Κάθε Σάββατο, στις 23.30 στο Θέατρο Αλκμήνη

     


Η Παναγιώτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και σπουδάστρια του τμήματος Μουσικών Σπουδών στο ΙΕΚ Δέλτα. Ασχολείται με τον εθελοντισμό, αγαπά και γράφει άρθρα για το θέατρο και παρακολουθεί το εργαστήριο Υποκριτικής & Σκηνοθεσίας στο Θέατρο των Αλλαγών.
                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Send us you CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Follow me on Social Media!

Subscribe to our mailing list

* indicates required