Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Κριτική θεατρικής παράστασης...

                                    "5:05" 
Studio Κυψέλης
Νοέμβριος 19

Tης συντάκτριας Παναγιώτας Παπαδοπούλου

5051905

Για άλλη μια φορά το  Fairytales έδωσε το παρόν στο Studio Κυψέλης, στην παράσταση «5:05», την οποία με τέχνη και πρωτοτυπία έστησε ο Απόστολος Θηβαίος! Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο που αγγίζει συναισθηματικά τον θεατή, καθώς, με μεγάλη λυρικότητα και δραματικότητα, αφηγείται τη ζωή ενός πατέρα και την απόγνωσή του σχετικά με την χρόνια μη αναστρέψιμη κατάσταση της κόρης του. Ο πατέρας είναι εφημεριδοπώλης κι αλκοολικός, με περιορισμένη κοινωνικότητα, ο οποίος έχει προκαλέσει την καταστροφή της ζωής του, αφού δολοφόνησε την κόρη του η οποία έπασχε από παράλυση. 
Η παράσταση ταυτίζεται με τις διάφορες μικρές τραγικές ιστορίες που αποτυπώνονται στις  ζωές των ανθρώπων στο πέρασμα του χρόνου και μας δίνει μια γεύση από την ενσάρκωση της πλοκής για μόλις πέντε λεπτά στο μυαλό των προσώπων, έτσι όπως οι ίδιοι την αναβιώνουν. Μια καλομελετημένη ιστορία ενός απελπισμένου, πλέον,  πατέρα,  για μια κόρη που ίσως δεν υπήρξε ποτέ παρούσα, εκτός από τον δικό του τρόπο αντίληψης των πραγμάτων, δύο ηθοποιοί  και η συνοδεία ενός πιάνου, προκαλούν μεγάλη συγκίνηση στο θεατρικό κοινό!



Highlights:
«Η Μαρία πια δεν ανήκει στη ζωή, είναι πλασμένη νεκρή»,  «Η Μαρία δεν περπατάει δε μιλάει…, ο πατέρας της θα τη συνοδεύσει στη σάλα των παραμυθιών», είναι χαρακτηριστικές φράσεις  του θλιβερού μονόλογου του πατέρα, που προκαλούν ρίγος στους θεατές!

5051904

Ηθοποιοί:
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, με μεγάλη ένταση, μας παρουσιάζει την οπτική γωνία του πατέρα σ' έναν πολύ δύσκολο ρόλο, που έχει ως στόχο ν' απεικονίσει τα συναισθήματα της ματαιοδοξίας και της χαμένης ελπίδας, τόσο για το παιδί του όσο και για τα δρώμενα της χώρας του!
Η  Αρμέλα Τσόκι ενσαρκώνει τη Μαρία, την πεθαμένη κόρη, η οποία δεν αντιδρά παρά μόνο σε κάποια από τα λόγια του πατέρα της, επεμβαίνοντας μόνο μ' ελάχιστες κινήσεις και νοήματα.

Σκηνοθεσία:
Ο ζεστός χώρος της σκηνής του Studio Κυψέλης  διαμορφώνεται σ' ένα δωμάτιο που περιέχει τις κούκλες της Μαρίας παρέα μ' έναν καθρέφτη όπου ο πατέρας αντανακλά τη στενοχώρια του κι ένα γραφείο με πολλές εφημερίδες, λόγω έντονης εξάρτησής του από τα πολιτικά δρώμενα της χώρας του, αφού είναι εφημεριδοπώλης. Τον χώρο αγκαλιάζει κι ένα πιάνο, μέσω του οποίου αποδίδεται η τραγικότητα της κατάστασης.

Κοστούμια:
Η ενδυματολογική επιλογή του πατέρα είναι επίσημη, καθώς ο λόγος που βγαίνει από το σπίτι είναι το γεγονός ότι μοιράζει εφημερίδες  γι' αυτό και χρειάζεται να δείχνει επιβλητικός στους πελάτες του, ενώ η Μαρία παρουσιάζεται μ' ένα λευκό φόρεμα.


                                     
                                            Συγγραφέας: Σοφιάννα Παϊδούση
Ηλικία: από 4 ετών
Σελίδες: 80
Είδος: Print Book, Fairytale, Picture book, full color
Τόπος & Χρόνος έκδοσης: Αθήνα, Ιούλιος 2019

Παραγγείλτε το βιβλίο του Παρφέ, στη μοναδική τιμή των 9,99 € και κερδίστε αυτόματα: 

  • Το αντίστοιχο eBook του Παρφέ, (αξίας 4.90 €)
  • Την ηχογραφημένη αφήγηση της ιστορίας  (αξίας 1 €)
  • Ιδιόχειρη αφιέρωση της συγγραφέα
  • Χειροποίητο δώρο-έκπληξη, διαφορετικό για αγόρια και κορίτσια, μαζί με αυτοκόλλητο


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

oparfes@gmail.com

Μπορείτε να δείτε το ανανεωμένο

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σε μορφή Pdf!

Φωτισμός:
Ο φωτισμός είναι κυρίως χαμηλός και λιτός, δίνοντας έμφαση μόνο στους ηθοποιούς, ώστε να δοθεί ένταση στον σπαρακτικό μονόλογο του πατέρα.

Μουσική:
Το “5:05” αποτελεί μια παράσταση, μ' έντονα μουσικά στοιχεία, καθώς ο Απόστολος Θηβαίος συνοδεύει τις ερμηνείες των ηθοποιών με το πιάνο που βρίσκεται επί σκηνής.

Ιδανικό Soundtrack:


Take me out tonight 
Because I want to see people and
 I want to see life


More things to do:
Θα ήταν εφικτή ίσως η προσθήκη περισσότερων μουσικών λεπτομερειών σε κάποια σημεία όπου ο μονόλογος δεν εκτελείται για την επίτευξη ενός πιο αρμονικού αποτελέσματος.


Bonus tips:
Ο ανεπανάληπτος  και συνταρακτικός μονόλογος, η  ημέρα διεξαγωγής της παράστασης που είναι βολική για την πλειοψηφία των θεατών, καθώς επίσης και το προσιτό εισιτήριο, είναι τρεις πολύ δυνατοί λόγοι για να παρευρεθείτε σ' αυτήν την παράσταση!



Ταυτότητα της παράστασης: 
Κείμενο – Σκηνοθεσία – Μουσική: Απόστολος Θηβαίος
Ερμηνεύουν οι: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Αρμέλα Τσόκι
Φωτογραφίες – Βίντεο: Μανώλης Δημελλάς – Κοσμάς Ινιωτάκης
Επικοινωνία: Νατάσα Παππά 
Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά 
 Ημέρα & ώρα παράστασης: Κάθε Σάββατο στις 19.15 
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος: 8,00 ευρώ
Για κρατήσεις θέσεων-πληροφορίες:Τηλ θεάτρου: 210 8819571
-Facebook page: https://www.facebook.com/0505-451874112329477/
-Email: apostolos0thi@yahoo.com
Studio Κυψέλης: (Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης, Κυψέλη, τηλ.: 210 8819571)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Send us you CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Follow me on Social Media!

Subscribe to our mailing list

* indicates required