Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Κριτική θεατρικής παράστασης

Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων
Θέατρο Ριάλτο, Aθήνα
Νοέμβριος 2019

Της συντάκτριας Μαρίας-Ελένης Κραββαρίτη


Το Fairytales είχε την χαρά να παρευρεθεί στην πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων». Πρόκειται για μια ευχάριστη οπτικοποίηση του αγαπημένου βιβλίου μικρών και μεγάλων, του Αρκά, με πληθώρα πετυχημένων θεματικών σκηνών και εύστοχη επιλογή ηθοποιών! 


Η παράσταση είναι ένα pot-pourri από μερικά κλασικά πλέον έργα του πολυδιαβασμένου σκιτσογράφου Αρκά. Ήρωες όπως η Λουκρητία και ο Καστράτος, ο Ισοβίτης κι ο Μελλοθάνατος, ζωντανεύουν στη σκηνή του Ριάλτο και μαζί μ' αυτούς οι σατυρικές και πολλές φορές “μαύρες” ατάκες τους. Οι ιστορίες είναι αυτοτελείς και δεν αναμειγνύονται μεταξύ τους, ενώ οι διάλογοι είναι σύντομοι και παρμένοι σχεδόν αυτούσιοι από τα κείμενα, παραπέμποντας στη δομή των κόμικς. Είναι ένα έργο ελληνικό και ανθρώπινο. Οι προβληματισμοί και τα βάσανα των χαρακτήρων είναι παρμένα από την καθημερινή ζωή, χωρίς αυτό, πάντως, να σημαίνει πως οι χαρακτήρες μένουν στην επιφάνεια και αντιπροσωπεύουν κάθε φορά την απτή πραγματικότητα! Ο Αρκάς φροντίζει, με τις έξυπνες ατάκες και τα εύστοχα λογοπαίγνιά του, να χαρίσει γέλιο αλλά και συγκίνηση. Αξίζει να τονιστεί πως δε χρειάζεται κάποιος να έχει διαβάσει τ' αρχικά κείμενα για να κατανοήσει τις καταστάσεις ή να ταυτιστεί με τους ήρωες.


                                
                                         Συγγραφέας: Σοφιάννα Παϊδούση
Ηλικία: από 4 ετών
Σελίδες: 80
Είδος: Print Book, Fairytale, Picture book, full color
Τόπος & Χρόνος έκδοσης: Αθήνα, Ιούλιος 2019

Παραγγείλτε το βιβλίο του Παρφέ, στη μοναδική τιμή των 9,99 € και κερδίστε αυτόματα: 

  • Το αντίστοιχο eBook του Παρφέ, (αξίας 4.90 €)
  • Την ηχογραφημένη αφήγηση της ιστορίας  (αξίας 1 €)
  • Ιδιόχειρη αφιέρωση της συγγραφέα
  • Χειροποίητο δώρο-έκπληξη, διαφορετικό για αγόρια και κορίτσια, μαζί με αυτοκόλλητο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
oparfes@gmail.com



Μπορείτε να δείτε το ανανεωμένο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
σε μορφή Pdf!

Highlights: Οι εύστοχες μεταμορφώσεις όλων των ηθοποιών και το interaction με το κοινό που υπήρχε σε ορισμένα σημεία της παράστασης! 

Ηθοποιοί:
Όλοι οι ηθοποιοί κάνουν εξαιρετική δουλειά, φέρνοντας στη σκηνή χαρακτήρες τους οποίους πολλοί ίσως φανταστήκαμε πως θα έμοιαζαν στον κόσμο μας, καθώς διαβάζαμε τα σκίτσα του Αρκά.

Γιώργος Νινιός: Πολύ πετυχημένη η επιλογή του ηθοποιού να ενσαρκώσει τον ρόλο ενός αγγέλου στον παράδεισο, μάλλον κουρασμένου από την αιωνιότητα, με μια αιθέρια κυνικότητα κι ένα σαρκαστικό χιούμορ! 
Θανάσης Βισκαδουράκης: Ένας εξαιρετικά εύγλωττος ηθοποιός, που απογειώνει την παράσταση και απλώς περιμένεις, ως θεατής, την επόμενη ατάκα του! Στον ρόλο του ως διαβολάκι, είναι μάλλον ο πιο πετυχημένος και χαρίζει στιγμές μοναδικής σάτιρας! 
Σοφία Βογιατζάκη: Η ιδανική καθημερινή γυναίκα που περιμένεις ν' ακούσεις τις καλύτερες ατάκες της… στο κομμωτήριο! 
Πέτρος Μπουσουλόπουλος: Γέλιο μέχρι δακρύων απέναντι στο υποκριτικό ταλέντο του Μπουσουλόπουλου και στον ρόλο του ως… σπουργίτι!
Χρήστος Τριπόδης: Καλή ερμηνεία του ως αστυνομικός κι εύστοχη η επιλογή του και λόγω σωματικής διάπλασης. 
Μάρα Δαρμουσλή: Η ηθοποιός με τις ξεχωριστές ικανότητες στη ρυθμική γυμναστική, γίνεται εύκολα γάτα ως Λουκρητία και σίγουρα κερδίζει τις εντυπώσεις στην πράξη της! 
Κατερίνα Θεοχάρη: Πολύ καλή και η ερμηνεία της συγκεκριμένης ηθοποιού, στον ρόλο της κομμώτριας, ο οποίος αν και σύντομος -χωρίς να την αφήνει ν' αναδείξει ιδιαίτερα το ταλέντο που έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν μέσα από πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές-, συμπληρώνει πιστά το έργο! 
Δημήτρης Αγοράς: Άλλη μια εξαιρετική μεταφορά του χαρακτήρα Καστράτου του Αρκά, μέσα από τον ηθοποιό Δ. Αγορά, ο οποίος χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια αποδίδει τόσο ανεπιτήδευτα την αθωότητα αυτού του ευνουχισμένου γάτου! 
Τάσος Παλαντζίδης: Η κλασική φιγούρα του ηθοποιού έρχεται να δέσει με την σοφία του ρόλου του ως… γκρινιάρης γέροντας στον παράδεισο! Η αλήθεια είναι ότι η πράξη που του ταιριάζει περισσότερο είναι αυτή χωρίς όμως να αφιερώνεται πολύ χρόνος στην πετυχημένη ερμηνεία του. 


Ιδανικό soundtrack: 




Μουσική, κοστούμια, σκηνικά, φώτα:

-Η μουσική επένδυσε μόνο τα κενά μεταξύ των διαφόρων ιστοριών
-Τα κοστούμια των ηθοποιών ήταν επιλεγμένα με τέτοιο τρόπο που θύμισαν τ' αυθεντικά σκίτσα
-Τα δυναμικά σκηνικά προσαρμόζονταν σε κάθε ιστορία, ζωντανεύοντας κάθε φορά έναν τελείως διαφορετικό κόσμο
-Ο φωτισμός ήταν άρτιος και βοηθούσε ανάλογα τις πράξεις


More things to do: Η παράσταση δε χρειαζόταν να έχει και δεύτερο γύρο από τις ίδιες πράξεις. Αυτό κουράζει και απλώς επαναλαμβάνεται το χιούμορ των ίδιων ηθοποιών. 

Bonus tip:
Θα παίζεται 22 Νοε - 31 Ιαν 2020, με τιμή εισιτηρίου 10-12 ευρώ.

Συντελεστές: 
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Νινιός, Θανάσης Βισκαδουράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Πέτρος Μπουσουλό-πουλος, Χρήστος Τριπόδης, Μάρα Δαρμουσλή, Κατερίνα Θεοχάρη, Δημήτρης Αγοράς και ο Τάσος Παλαντζίδης.
Συγγραφέας: ΑΡΚΑΣ
Θεατρική Διασκευή / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς
Χορογραφίες: Αντιγόνη Γύρα
Κουστούμια Κωνσταντινιά Βαφειάδου, Σοφία Δριστέλα
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης
Παραγωγή:   ΜΕΘΕΞΙΣ, Χρήστος Τριπόδης
Διάρκεια παράστασης: 100’ (χωρίς διάλειμμα)
Επικοινωνία: 210 7622034 & 6943290294
Διεύθυνση
Παμίσου 48 Θέατρο Ριάλτο - Αλέκος Αλεξανδράκης
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
Email
methexis.theater@gmail.com


Η Μαρία Ελένη Κραββαρίτη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπουδάζει στο τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ήταν άριστη μαθήτρια και πέρα από την κλίση της στα μαθήματα θετικών επιστημών, αγαπούσε πάντα τη συγγραφή. Έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με την αρθρογραφία σε διαδικτυακό περιοδικό, ενώ αυτή την περίοδο μαζί με τη σχολή και την συμμετοχή της στη συγγραφική ομάδα του blog “Fairytales”, δραστηριοποιείται και στο χώρο του κοσμήματος, διευθύνοντας το online shop artaya.jewelry (instagram name).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Send us you CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Follow me on Social Media!

Subscribe to our mailing list

* indicates required