Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Κριτική θεατρικής παράστασης

«Πάει έρχεται»
Studio Μαυρομιχάλη, Αθήνα
Νοέμβριος 2019

Της συντάκτριας Κατερίνας Μπουκάλα,


Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου βρεθήκαμε στο Studio Μαυρομιχάλη, όπου παρακολουθήσαμε την παράσταση «Πάει έρχεται». Πρόκειται για ένα έργου που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.
«Πάει έρχεται», λοιπόν, από την ομάδα Artika, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τη θεατρική περίοδο με την επανάληψη της θεατρικής παράστασης «Κάτι σαν κήπος» κι έρχεται  ξανά να αγκαλιάσει θεατές από 1,5 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, το "Πάει κι έρχεται", είναι μια παράσταση για την αγάπη, τη συντροφικότητα, το φόβο της μοναξιάς και του αποχωρισμού από οτιδήποτε μας είναι οικείο, ένα αγαπημένο πρόσωπο, ένα αντικείμενο, μια μυρωδιά. 
Μέσα από τον χορό και το τραγούδι, μεταφερόμαστε σ' ένα οικείο περιβάλλον, στο σπίτι ενός ζευγαριού, παρατηρώντας πως εκείνο βιώνει τον αποχωρισμό αλλά και την ανάγκη τους για συντροφικότητα.
Το χιούμορ, τ' αστεία περιστατικά, η έκπληξη και η μουσική, έκαναν μικρούς και μεγάλους θεατές να διασκεδάζουν, πράγμα που δε συναντάμε συχνά σε παιδικές παραστάσεις.


                                     
                                            Συγγραφέας: Σοφιάννα Παϊδούση
Ηλικία: από 4 ετών
Σελίδες: 80
Είδος: Print Book, Fairytale, Picture book, full color
Τόπος & Χρόνος έκδοσης: Αθήνα, Ιούλιος 2019

Παραγγείλτε το βιβλίο του Παρφέ, στη μοναδική τιμή των 9,99 € και κερδίστε αυτόματα: 

  • Το αντίστοιχο eBook του Παρφέ, (αξίας 4.90 €)
  • Την ηχογραφημένη αφήγηση της ιστορίας  (αξίας 1 €)
  • Ιδιόχειρη αφιέρωση της συγγραφέα
  • Χειροποίητο δώρο-έκπληξη, διαφορετικό για αγόρια και κορίτσια, μαζί με αυτοκόλλητο


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

oparfes@gmail.com

Μπορείτε να δείτε το 6σέλιδο


                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σε μορφή Pdf!

Highlights:
Δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε ότι μετά το τέλος της παράστασης οι μικροί θεατές ζωγράφιζαν μαζί με τους ηθοποιούς πάνω στη σκηνή, γεγονός που συμβάλλει, ώστε το παιδί να νιώσει άνετα και φιλικά μέσα σ' ένα ξένο περιβάλλον γι' αυτό. Οι μικροί θεατές έτρεξαν κατευθείαν στη σκηνή μ' ενθουσιασμό και τα χρώματα πήραν φωτιά. Λουλούδια, σπίτια, ουράνια τόξα και βάζα, πήραν μορφή στο χαρτί.



Ηθοποιοί:
Οι ηθοποιοί της παράστασης, έκαναν αμέσως τους μικρούς θεατές να νιώσουν άνετα και να παρακολουθούν με προσήλωση. Μέσα από την απλότητα του κειμένου, τον χορό και το τραγούδι, απέδειξαν πως δεν είναι δύσκολο να κεντρίσεις το ενδιαφέρον ενός παιδιού.

Σκηνοθεσία: 
Η Μαριλένα Τριανταφυλλίδου, μέσα από την έξυπνη σκηνοθεσία της, δίνει στους μικρούς θεατές, με χιούμορ και απλότητα, να καταλάβουν πως όταν ένα αγαπημένο μας πρόσωπο φεύγει από το οπτικό μας πεδίο, δε χάνεται για πάντα, αλλά είναι και θα είναι πάντα εκεί για εμάς. 


Σκηνικά – Κοστούμια – Φωτισμός:
Η μεταφορά μέσα στο εσωτερικό ενός σπιτιού, οι απλές καθημερινές συνήθειες, δημιουργούσαν ένα οικείο κλίμα για τα παιδιά. Χωρίς υπερβολές και πολλά σκηνικά αντικείμενα. 
Τα ρούχα, σε έντονα χρώματα και παιχνιδιάρικο ύφος, βοηθούσαν να διαφοροποιηθεί  η παράσταση από το καθημερινό ύφος που έχει ένα ζευγάρι.

Μουσική: 
Μια κιθάρα και λίγο τραγούδι είναι αρκετή για να γεμίσει τη σκηνή και να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους.

Ιδανικό Soundtrack:



Δε θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο τραγούδι, εκτός από αυτό του Elvis. Φεύγοντας οι ενήλικες κυρίως, δε θα μπορούσαν να μην το τραγουδήσουν και να χορέψουν στον ρυθμό του.


Συντελεστές: 
Ιδέα - Σκηνοθεσία: Μαριλένα Τριανταφυλλίδου
Ερμηνεία: Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλης Καζής
Σκηνικά - Κοστούμια: Τζελίνα Πάλλα
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Οργάνωση παραγωγής: Artika
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Αναστασοπούλου
Διάρκεια παράστασης: 35΄+ 10’ μετά την παράσταση όπου το φανταστικό συναντάει την πραγματικότητα.
Info: 
Τόπος: Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, τηλ. 210 6453330
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10€ – Μειωμένο (Οικογένειες 4+, άνω των 65, φοιτητικό και Ομαδικό 15 άτομα+): 8€ – Ατέλειες / Ανεργίας: 5€
Εκπτωτική κάρτα: προαγορά εισιτηρίων από το ταμείο του θεάτρου και για τις δύο παραστάσεις, στη μειωμένη τιμή των 8 ευρώ
Μέρα και ώρα παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 5.30 μ.μ. από τις 3 Νοεμβρίου 2019
Θεατές από 1,5 έως 105 ετών!
Παραστάσεις καθημερινά για τα σχολεία στο θέατρο ή στο χώρο σας: 6908881527
Προπώληση: Ticketservices, Public

   


Η Κατερίνα Μπουκάλα (Kate Hilverost) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Θεατρολογία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο, ενώ τώρα ολοκληρώνει  τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στην Παιδαγωγική Σχολή, με αντικείμενο τη «Δημιουργική Γραφή». Ασχολείται με τη συγγραφή, ενώ το 2015 ανέβασε το πρώτο της Θεατρικό Έργο με τίτλο «Όσα ποτέ δεν είπα», στο πλαίσιο του πρώτου Φεστιβάλ Βαλίτσας.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Send us you CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Follow me on Social Media!

Subscribe to our mailing list

* indicates required