Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

"Lemon", Κριτική θεατρικής παράστασης

«Lemon» 
στο Μπάγκειον, Aθήνα
Κριτική θεατρικής παράστασης 

Της συντάκτριας Παναγιώτας Παπαδοπούλου


Το Fairytales βρέθηκε μαζί με τους Experimento που έρχονται να μας αναταράξουν με το "Lemon" στο ιστορικό ξενοδοχείο Μπάγκειον.  Πρόκειται για μια παράσταση με ίχνη πληθωρικής λυρικότητας που έχει μεταφερθεί δεκαετίες στον κινηματογράφο, με τίτλο "Ο θρύλος του 1900". Μας παρουσιάζει την ιστορία του 1900, ενός ανθρώπου ο οποίος δεν κατέβηκε ποτέ από το πλοίο που γεννήθηκε. Το ατμόπλοιο Virginia ταξιδεύει κάνοντας το δρομολόγιο Ευρώπη - Αμερική τη δεκαετία του 1930, περιλαμβάνοντας ως εφ’ όρου ζωής επιβάτη τον μεγαλύτερο πιανίστα του κόσμου. Δυο άνδρες, ένα πλοίο και μια συγκινητική ιστορία.. που θα σας αγγίξει αφήνοντάς σας σοβαρούς προβληματισμούς! Εσείς θα τολμούσατε να κατεβείτε;




Highlights:
"Κάνεις δεν είναι ξεγραμμένος άμα έχει έτοιμη μια καλή ιστορία και κάποιον να του τη διηγηθεί..." (μια ατάκα απευθυνόμενη στο θεατρικό κοινό που γίνεται μέτοχος της ιστορίας αυτού του καταξιωμένου πιανίστα, που εγείρει σκέψεις στον θεατή και για τη δική του προσωπική ιστορία και για το πόσο είναι ικανός να τολμήσει στη ζωή του. 

Ηθοποιοί:
Ο Τιμ Τούνυ (Γιώργος Δρίβας) ένας τρομπετίστας, επιστρέφει στο υπό παρακμή πλοίο Virginia και αφηγείται την ιστορία του θρύλου 1900 που ξανασυναντάει μέσα από τη στενή φιλία που έχει διαμορφώσει μαζί του, αποτελώντας τον συνοδοιπόρο του στο ταξίδι αυτό. 
Ο Ντάνυ Μπούτμαν Τι Ντι Λέμον 1900 (Μελαχρινός Βελέντζας) μας συναρπάζει με τη μουσική του ωκεανού με τι άλλο... από το μαγικό του πιάνο που είναι και ο αιώνιος σύντροφός του, καθώς σ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του παίζει με τα 88 πλήκτρα του, για να διασκεδάζει τους επιβάτες της Virginia. 
Οι δύο ηθοποιοί δίνουν πραγματικό ρεσιτάλ επί σκηνής, χορεύοντας και μεταδίδοντας έντονα συναισθήματα στο κοινό με την εκρηκτική και απαράμιλλα προσεγμένη σκηνική παρουσία τους. Ταυτόχρονα, υπάρχουν εναλλαγές με τους ποιητικούς μονολόγους των ηθοποιών που μας «μαγεύουν» με τη συγκλονιστική ερμηνεία τους.


                                     
                                          Συγγραφέας: Σοφιάννα Παϊδούση
Ηλικία: από 4 ετών
Σελίδες: 80
Είδος: Print Book, Fairytale, Picture book, full color
Τόπος & Χρόνος έκδοσης: Αθήνα, Ιούλιος 2019

Παραγγείλτε το βιβλίο του Παρφέ, στη μοναδική τιμή των 9,99 € και κερδίστε αυτόματα: 

  • Το αντίστοιχο eBook του Παρφέ, (αξίας 4.90 €)
  • Την ηχογραφημένη αφήγηση της ιστορίας  (αξίας 1 €)
  • Ιδιόχειρη αφιέρωση της συγγραφέα
  • Χειροποίητο δώρο-έκπληξη, διαφορετικό για αγόρια και κορίτσια, μαζί με αυτοκόλλητο


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:


oparfes@gmail.com

Μπορείτε να δείτε το ανανεωμένο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
σε μορφή Pdf!



Σκηνοθεσία:
Ο χώρος του ιστορικού ξενοδοχείου Μπάγκειον στην Ομόνοια, μετατρέπεται σε μια ανεπανάληπτη θεατρική σκηνή, παρουσιάζοντας το ατμόπλοιο Virginia και το εντυπωσιακό πιάνο με ουρά του Τι Ντι Λέμον, το οποίο θα σας χαρίσει μια μοναδική εμπειρία με μεγαλοπρέπεια και λιτότητα, υπό την σκηνοθεσία της Γεωργίας Τσαγκαράκη.
Κοστούμια: 
Η ενδυμασία των ηθοποιών είναι επιβλητική και επίσημη με στοιχεία που ταιριάζουν στο ύφος εκείνης της εποχής παραπέμποντάς μας στο κλίμα της και την έχει επιμεληθεί η Κέλλυ Σταματοπούλου. Επιπρόσθετα, τα χρώματα είναι κατά κύριο λόγο ψυχρά, επιτρέποντας στον θεατή να εστιάσει στα μουσικοχορευτικά δρώμενα των ηθοποιών. 

Φωτισμός:
Μία μίξη έντονου και λιτού φωτισμού επέλεξαν οι Experimento, δίνοντας έμφαση στους ποιητικούς μονόλογους, τις συνομιλίες τους και την εξέλιξη, ανάλογα με την περίσταση της πλοκής της παράστασης.

Μουσική:
Η παράσταση είναι ένα σωστό μιούζικαλ, καθώς περιλαμβάνει έντονα μουσικά στοιχεία με τις τζαζ μελωδίες του Τι Ντι Λέμον στο πιάνο να μαγνητίζουν τους θεατές.

Soundtrack: 


Iggy Pop-The passenger 
Oh, the passenger
How, how he rides
Oh, the passenger
He rides and he rides
He looks through his window
What does he see?
He sees the silent hollow sky
He see the stars come out tonight
He sees the city's ripped backsides
He sees the winding ocean drive

More things to do:
Μία διαχρονική παράσταση η οποία "αγγίζει" στην καρδιά τον θεατή, καθώς αποτελεί ένα μουσικό αριστούργημα χωρίς να έχει κάτι που λείπει από τον τρόπο παρουσίασής του!


Bonus tips:
Εκτός από την παρακολούθηση της παράστασης και του live, στην τιμή περιλαμβάνονται όσο κρασί και χειροποίητη λεμονόπιτα είστε σε θέση να καταναλώσετε! Παράλληλα, αξίζει η αγορά ομαδικών εισιτηρίων από την προπώληση viva, καθώς το κόστος ανέρχεται στα 10 € για το καθένα!

Συντελεστές:
Διασκευή | Σκηνοθεσία | Κίνηση: Γεωργία Τσαγκαράκη
Μετάφραση: Σταύρος Παπασταύρου
Σχεδιασμός πιάνου: Νατάσα Τσιντικίδη
Κατασκευή πιάνου: Θωμάς Μαριάς
Σκηνική προσαρμογή: Experimento
Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου
Ηχητικός σχεδιασμός: Λευτέρης Δούρος
Σχεδιασμός φωτισμού: Αλέξανδρος Θεοφυλάκτου
Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης
Graphic design: Ελένη Σαραντοπούλου
Video | Trailer: Παναγιώτης Αγκαβανάκης
Location scouting: Λουκία Μπατσή
Communication Assistant: Ράνια Παπαδοπούλου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μελαχρινός Βελέντζας
Παίζουν: Μελαχρινός Βελέντζας (1900) & Γιώργος Δρίβας
(Τιμ Τούνυ)

«Lemon» στο Μπάγκειον: 
Παραστάσεις: από 4 έως 27 Οκτωβρίου 2019 | για 12 παραστάσεις
Παρασκευή & Σάββατο 21:15, Κυριακή 20:00
Τοποθεσία:
Ξενοδοχείο Μπάγκειον, Πλατεία Ομονοίας 18, Αθήνα
Eισιτήρια:
15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, παιδιά κάτω των 18 ετών) | 10 ευρώ (ατέλειες, ομαδικά άνω των 10 ατόμων) | Γενική είσοδος για τις ημέρες των live: 15 ευρώ




Η Παναγιώτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και φοιτήτρια του τμήματος  Μουσικών Σπουδών στο ΙΕΚ Δέλτα. Ασχολείται με τον εθελοντισμό ενώ λόγω της αγάπης της για το θέατρο γράφει άρθρα και παρακολουθεί το εργαστήριο Υποκριτικής και Σκηνοθέσιας στο θέατρο των Αλλαγών. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Send us you CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Follow me on Social Media!

Subscribe to our mailing list

* indicates required