Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Το Fairytales ως Χορηγός Επικοινωνίας προτείνει: «Τρεις φόνοι..καμιά κηδεία» Κριτική θεατρικής Παράστασης

«Τρεις φόνοι... καμιά κηδεία»
Θέατρο Χυτήριο, Αθήνα
Κριτική θεατρικής παράστασης
Σεπτέμβριος 2019

Της συντάκτριας Παναγιώτας Παπαδοπούλου



Το θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ ανοίγει τις πόρτες του για τους επισκέπτες του στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου, καλωσορίζοντάς τους στην παράσταση « Τρεις φόνοι.. καμιά κηδεία», σ' ένα δωμάτιο του ίδιου ξενοδοχείου, όπου και είχαμε την τύχη να βρεθούμε με το FAIRYTALES. Πρόκειται για μια μοναδική κι ανεπανάληπτη κωμωδία σε σκηνοθεσία και μετάφραση του Κωνσταντίνου Κυριακού, που ήρθε να μας αναταράξει, αφήνοντας άναυδους μικρούς και μεγάλους.


"Όλα του γάμου δύσκολα", που λέει κι η παροιμία, καθώς η παράσταση εκθέτει καταστάσεις των διαπροσωπικών σχέσεων στη σύγχρονη εποχή, μέσω της θετικά χιουμοριστικής αύρας που αποπνέει, γεγονός που θα σας κάνει πραγματικά να ξεκαρδιστείτε στα γέλια. Πρωτότυπες ατάκες και συνταρακτικές συνωμοσίες ξεδιπλώνονται μεταξύ τριών προσώπων, ενός παντρεμένου ζευγαριού και του γιατρού τους, που αποτελούν ένα ερωτικό τρίγωνο μ' ένα και μοναδικό σκοπό: την εξόντωση του ενός από τους τρεις.


Highlights:

Η θυελλώδης ερμηνεία της  «πυρετώδους» ηλικιακά (38,5 ετών) Μαίρης, που ντυμένη στα κίτρινα παρομοιάζεται συνεχώς ως "τηγανητή πατάτα" από τον άνδρα της, ο απατημένος σύζυγος με τι άλλο από… χριστουγεννιάτικα κέρατα τάρανδου στο προσκήνιο και ο γιατρός Πελοπίδας, γνωστός για τις γυναικείες κατακτήσεις του, «εκτινάσσοντας τη Μαίρη στα ουράνια σαν πιλότος», σατυρίζουν, με καυστικό τρόπο, καταστάσεις που συμβαίνουν μεταξύ ζευγαριών… κρατώντας μας σε αγωνία ποιος από τους τρεις… «θα πιει εν τέλει το κονιάκ» στο φινάλε σε βάρος του άλλου! 


                                     
                                            Συγγραφέας: Σοφιάννα Παϊδούση
Ηλικία: από 4 ετών
Σελίδες: 80
Είδος: Print Book, Fairytale, Picture book, full color
Τόπος & Χρόνος έκδοσης: Αθήνα, Ιούλιος 2019

Παραγγείλτε το βιβλίο του Παρφέ, στη μοναδική τιμή των 9,99 € και κερδίστε αυτόματα: 

  • Το αντίστοιχο eBook του Παρφέ, (αξίας 4.90 €)
  • Την ηχογραφημένη αφήγηση της ιστορίας  (αξίας 1 €)
  • Ιδιόχειρη αφιέρωση της συγγραφέα
  • Χειροποίητο δώρο-έκπληξη, διαφορετικό για αγόρια και κορίτσια, μαζί με αυτοκόλλητο


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

oparfes@gmail.com

Μπορείτε να δείτε το 6σέλιδο
                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σε μορφή Pdf!
Ηθοποιοί:
O Πελοπίδας (Κώστας Αποστολάκης) είναι ο φιλόδοξος, πετυχημένος οδοντίατρος που αποπλανεί τη Μαίρη παριστάνοντας τον ερωτύλο εραστή της.
Η Μαίρη (Κατερίνα Μπιλάλη) είναι η  ελκυστική γυναίκα του Λάμπη και "μοιραία" της υπόθεσης ανάμεσα σε δύο άνδρες.
Tέλος, τον ρόλο του Λάμπη, του σκανταλιάρη απατημένου συζύγου, υποδύεται ο Σπύρος Πούλης, ο οποίος βρίσκεται, εν αγνοία του, περιπλεγμένος  στο ερωτικό αυτό τρίγωνο!
Οι τρεις ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους επί σκηνής, κερδίζοντας τους θεατές, με πολλά εύστοχα χιουμοριστικά σχόλια και έντονη σκηνική δράση και παρουσία, αποδεικνύοντας όχι μόνο πόσο δύσκολος αλλά αξιέπαινος και καρποφόρος μπορεί ν' αποβεί ο ρόλος του ηθοποιού στην ψυχαγωγία ενός θεατρικού κοινού. Χαρακτηρίζονται και οι τρεις από έντονη ερμηνεία, ενώ δημιουργούν ένα κλίμα οικειότητας με το κοινό συμπεριλαμβάνοντάς το στις ατάκες της κωμωδίας.

Σκηνοθεσία:
H λιτή επιμέλεια της σκηνής, από τον Κωνσταντίνο Κυριακού, περιλαμβάνει μια κρεβατοκάμαρα, που συνεπώς παραπέμπει στο θέμα του «ερωτικού τριγώνου». Μ' αυτόν τον τρόπο, δίνει στον θεατή την ευκαιρία να έχει την προσοχή του μόνιμα στραμμένη στην ερμηνεία των ηθοποιών και στο χιουμοριστικό ύφος της παράστασης.

Κοστούμια:
Απλό στυλ επέλεξε η ενδυματολόγος Κατερίνα Ανδρικοπούλου, μιας κι εστίασε σε πιο επίσημο ύφος ένδυσης για τον Πελοπίδα και την Μαίρη, ενώ πιο καθημερινό για τον Λάμπη σε έντονα όμως χρώματα, που μαγνητίζουν τα βλέμματα των θεατών.


Φωτισμός:
Ο φωτισμός της παράστασης είναι απλός και δίνει έμφαση στην προβολή του  χώρου. Ένα δωμάτιο ξενοδοχείου  φωτισμένο στο προσκήνιο... εκτός από συγκεκριμένες χρονικές στιγμές, που συμπεριλαμβάνονται έντονα φωτορυθμικά υπό την επιμέλεια του Βλάση Θεοδωρίδη.

Μουσική:
Η παράσταση δεν περιείχε μουσική αλλά κάποια δυνατά φωνητικά σχόλια και βροντές σε στιγμές έντασης, ενώ η ροή του λόγου ήταν συνεχής μεταξύ των τριών προσώπων με τις ατάκες «φωτιά» να κυριαρχούν.


Soundtrack: 


More thing to do:
Η εισαγωγή μουσικών στοιχείων, κατά την διάρκεια των διαλόγων, αποτελεί έναν παράγοντα που θα κάνει πιο ξεκούραστη την παρακολούθηση για το κοινό, προσδίδοντας ταυτόχρονα πιο παιχνιδιάρικο ύφος.
Συμπερασματικά, πρόκειται για μία σύγχρονη και πρωτοποριακή παράσταση, δομημένη με αέρα σύγχρονης εποχής, που αξίζει να προβληθεί σε πολλές σκηνές  της Αθήνας και ευρύτερα!

Συντελεστές:
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: 
Κωνσταντίνος Κυριακού
Σκηνικά : Νατάσα Παπαστεργίου
Κοστούμια : Κατερίνα Ανδρικοπούλου
Φωτισμοί : Βλάσης Θεοδωρίδης
Φωτογραφίες : Γιώργος Καλφαμανώλης

ΧΥΤΗΡΙΟ Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, στάση: μετρό Κεραμεικός, 
τηλέφωνο : 2103412313

Ημέρες παραστάσεων: 
Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου
Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου
Από τον Οκτώβριο κάθε Δευτέρα και Τρίτη

Ώρα έναρξης:  21:15

Διάρκεια : 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Γενική είσοδος: 15€
Παιδικό, φοιτητικό, ανεργίας, AMEA: 12€
Hλεκτρονική προπώληση: www.viva.gr 




Η Παναγιώτα Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και φοιτήτρια του τμήματος  Μουσικών Σπουδών στο ΙΕΚ Δέλτα. Ασχολείται με τον εθελοντισμό ενώ λόγω της αγάπης της για το θέατρο γράφει άρθρα και παρακολουθεί το εργαστήριο Υποκριτικής και Σκηνοθέσιας στο θέατρο των Αλλαγών. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Send us you CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Follow me on Social Media!

Subscribe to our mailing list

* indicates required