Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

ΥΠΟΠΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ ΜΟΥ

                                        «Θέατρο Βαφείο "Λάκης Καραλής"
                                                   Νοέμβριος 2018


Της συντάκτριας Μαρίας Ελένης Κραββαρίτη



Το Fairytales και οι συνεργάτες του, "Ύποπτ(η) για το φόνο μου", κατάφεραν ν' αντικρούσουν τις κατηγορίες στο Θέατρο Βαφείο και σας μεταφέρουν όλο το... "δικαστικό ρεπορτάζ" από τη θεατρική παράσταση.

Πώς μπορεί μια γοητευτική κυρία να φέρει τα πάνω κάτω μετά τη δολοφονία της;
Πώς γίνεται να είναι ύποπτη για τον ίδιο της το θάνατο;
Το μυστήριο και όλα τα ένοχα μυστικά των εμπλεκόμενων ξετυλίγονται σ' ένα νουάρ αστυνομικό θρίλερ, που μας μεταφέρει σε μια σκοτεινή, σκληρή και ψυχρή Νέα Υόρκη τη δεκαετία του '50.



Η ιστορία ακολουθεί τα βήματα του νεαρού ντετέκτιβ Τζορτζ Φέρμπεν, καθώς προσπαθεί, μέσα από μια σειρά ανακρίσεων, να βρει το χαμένο κομμάτι  που θα συμπληρώσει το παζλ της δολοφονίας της Άννας Γουόρεν. Ήταν πετυχημένη στη δουλειά της, είχε περιουσία που θα ποθούσε κάθε πιθανός μνηστήρας, είχε ομορφιά που θα ζήλευε κάθε ανταγωνίστριά της. Όλοι είχαν κίνητρα για να τη βγάλουν από τη μέση. Άλλοι από φθόνο, άλλοι από συμφέροντα, άλλοι από έρωτα…


Η απάντηση, όμως, δεν έρχεται τόσο εύκολα. Το σενάριο δημιουργεί, με εύστοχο τρόπο, μία αστυνομική υπόθεση γεμάτη ανατροπές, συγκινήσεις, σκάνδαλα και έντονες διαμάχες.


Ηθοποιοί:

Οι χαρακτήρες της ιστορίας ζωντανεύουν με μοναδικό τρόπο μπροστά στα μάτια των θεατών, μέσα από τις κατάλληλες ερμηνείες των ηθοποιών. Όλες οι προσωπικότητες είναι ξεχωριστές, με πρωταγωνιστή, βέβαια, τον αστυνομικό Φέρμπεν, τον οποίον υποδύεται ο Δημήτρης Παπάς και κατευθύνει την ιστορία ανάλογα με τις αποφάσεις του. Με εξαιρετική ευγλωττία και σκηνική παρουσία, ο Δημήτρης Παπάς δε θα μπορούσε να ενσαρκώσει με καλύτερο τρόπο τον αστυνομικό πράκτορα. Εντυπωσιακός, άμεσος, δυναμικός, επικοινωνιακός και γλαφυρός, στα σημεία που απαιτούνται, συμβάλλει με κάθε τρόπο στην επιτυχία της συγκεκριμένης παράστασης. Αν και νέος -ηλικιακά τουλάχιστον- στο χώρο, αναδεικνύεται μέσα απ' αυτό το ρόλο αδιαμφισβήτητα ως ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο.


Μετά τις τελευταίες του εμφανίσεις δίπλα σε Έλλη Λαμπέτη και Ντίνο Ηλιόπουλο στη «Γλυκιά Ίρμα» και αμέσως μετά στον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχωφ, με  Λαμπέτη και Παπαμιχαήλ, (1972-1975) και έπειτα από μια μακρόχρονη πορεία στο τραγούδι και την τηλεόραση, ο σπουδαίος Νίκος Αβαγιανός επιστρέφει και πάλι από όπου ξεκίνησε, στο αγαπημένο του θέατρο. Εκφραστικό και εκρηκτικό ταμπεραμέντο συντελούν σ' ένα θεατρικό χαρακτήρα βουτηγμένο στο συγγραφικό και ερωτικό πάθος που περιγράφεται.

Ο Παρφές... 
ένα παραμύθι για το σχολικό εκφοβισμό (Βullying) 
έρχεται σύντομα...

Η Καίτη Βαρβασέσου, από την άλλη, ως οικονόμος, είναι ανατρεπτική, "σκοτεινή" και με την κατάλληλη δόση σαρκασμού, δημιουργεί έναν χαρακτήρα από τον οποίο ο θεατής τα περιμένει όλα και τίποτα! Η ερμηνεία της δείχνει έναν ηθοποιό που ξέρει να ελίσσεται και να προσαρμόζεται, να καινοτομεί και να εντυπωσιάζει! Η νεαρή Ρόμυ Βασιλειάδη, γύρω από τη δολοφονία της οποίας ξεδιπλώνεται όλο το έργο, παρουσιάζεται αντίστοιχα το ίδιο μυστηριώδης με τους ένοχους για το φόνο της, ενώ η σκηνική της παρουσία είναι πληθωρική, αρχοντική και γεμάτη ανατροπές. Πολύ καλές ερμηνείες και από την ίδια, δημιουργούν το ατμοσφαιρικό κλίμα που απαιτεί το εν λόγω αστυνομικό θρίλερ. Ακόμα και η Δήμητρα Μπουρνελέ, στα σημεία που εμφανίζεται, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με εκρηκτική σκηνική παρουσία, όπως και ο σερβιτόρος Νικόλας Γεωργανής. Τέλος, το δίδυμο Λούλα Τριανταφύλλου και Πάνος Τσαλιγόπουλος, αναδεικνύονται ασυναγώνιστοι στο ρόλο τους, με μια σκηνική ευχέρεια που πείθει ακόμα και τον πιο δύσκολο θεατή. 


Σκηνοθεσία:


Ο Βαλεντίνος Τσίλογλου, σ' ένα έργο που τα περιέχει όλα, καταφέρνει με μαεστρία να δημιουργήσει ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον αστυνομικού θρίλερ, κινηματογραφικής κατεύθυνσης, με γρήγορες εναλλαγές και συγκλονιστική πλοκή και ρυθμό. Καθηλωτικό, ανατρεπτικό και φρέσκο, αναδεικνύεται ως ένα έργο σκηνοθετικά άψογο χωρίς τεχνικές αστοχίες και παραλείψεις. 

Κουστούμια:

Τα κοστούμια, πολλά και μοναδικά, μας μεταφέρουν στην αισθητική προσέγγιση της υψηλής κοινωνίας της Νέας Υόρκης του 1957. Η μεγάλη ποικιλία, όμως, συντελεί και στη χρονική εξέλιξη της ιστορίας, βοηθώντας, μ' αυτό τον τρόπο και τον ίδιο το θεατή.

Μουσική:

Το soundtrack, επηρεασμένο από τον κινηματογράφο, εμβαθύνει το μυστήριο και δίνει μια νότα από κλασικά αριστουργήματα της 7ης τέχνης. 


Φώτα:

Τον ολοσκότεινο καμβά που δημιουργείται στα μάτια του θεατή έρχεται να συμπληρώσει η σκέψη του ίδιου για το πώς αλλάζουν οι θέσεις τα σκηνικά και τα χρονικά όρια της ιστορίας, μέσα σ' ένα κατάμαυρο τοπίο που απαιτεί μεγάλη εξεικοίωση των ηθοποιών με το σκηνικό περιβάλλον και προκαλεί θαυμασμό

Ιδανικό soundtrack:



Credits:

Στον υπεύθυνο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της παράστασης και πολυπράγμονα, Βαλεντίνο Τσίλογλου, για την άμεση ανταπόκρισή του

Συντελεστές της παράστασης:

Κείμενο - Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια: Βαλεντίνος Τσίλογλου
Επιμέλεια σκηνικού: Workshop Makis
Κοστούμια: Mάκης Καρράς (γυναικεία ένδυση), Τranoulis (ανδρική ένδυση)
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάββας Σουρμελίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Μπουρνελέ
Επιμέλεια κίνησης: Θοδωρής Χαλάς (Marie Claire dance studio)
Φωτογραφία - Video trailer: Δομνίκη Καστανάκη
Graphic design - Art works: Γιώργος Καστανάκης
Επιμέλεια μακιγιάζ: Βίνα Ευστρατιάδου
Εκτέλεση μακιγιάζ: Απόφοιτοι των ΙΕΚ AKMH
Επιμέλεια hair styling (φωτογράφισης): Άκης Βιτάλης

Προσεχώς: 


Αποκλειστική συνέντευση 
του σκηνοθέτη-συγγραφέα
-ηθοποιού-παρουσιαστή
Βαλεντίνου Τσίλογλου
στο Fairytales και στο δημοσιογράφο 
Νίκο Κολίτση!

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Νίκος Αβαγιαννός, Καίτη Βαρβαρέσου, Ρόμυ Βασιλειάδη, Νικόλας Γεωργανής, Δήμητρα Μπουρνελέ, Δημήτρης Παπάς, Λούλα Τριανταφύλλου, Πάνος Τσαλιγόπουλος



Πληροφορίες:

«Θέατρο Βαφείο “Λάκης Καραλής”»

Αγ. Όρους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Κεραμεικός 104.47
(πλησίον στάσης Μετρό: “Κεραμεικός”)
Τηλέφωνο: 2103425637
Facebook page: www.facebook.com/TheatroVafeio

Περίοδος παραστάσεων: από την Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2018 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15

Τιμές εισιτηρίων:
- γενική είσοδος: €13,00 
- μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμΕΑ): €10,00
- ατέλειες: €6,00

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 
2103425637, 6974262708

Διάρκεια της παράστασης: 
100 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Send us you CV: fairytalesbysofianna@gmail.com

Follow me on Social Media!

Subscribe to our mailing list

* indicates required